Sureler İnşirah Suresi Nerede Ve Ne Zaman İnmiştir?

İnşirah Suresi Nerede Ve Ne Zaman İnmiştir?

İnşirah suresi Kur’an-ı Kerim içinde bulunan ve önemli özelliklere sahip olan surelerden bir tanesini ifade etmektedir. İnşirah suresinin ne zaman ve nerede indirildiğini, bu surenin önemini sizin için derledik

İnşirah Suresi Nerede Ve Ne Zaman İnmiştir

 İnşirah suresi, maddi veya manevi olarak sıkıntı çekmekte olan Müslümanlara sabırlı olmalarının öğütlemesi itibari ile oldukça önemlidir. Allah kullarını bolluk ile de yoklukla da sınayabilmektedir. Önemli olan ise bolluk durumunda dünya nimetlerine kanarak Allah'ı unutmamaktır. Yokluk durumda ise sabırlı olunmalıdır. Allah'ın merhametinden ve aynı zamanda da rahmetinden ümit kesilmemelidir.

Haberin Devamı

 İnşirah Suresi Nerede ve Ne Zaman İndirilmiştir?

 Kuran-ı Kerim'de yer alan ve 94. Sure kabul edilen İnşirah suresi Mekke içerisinde indirilmiş olan bir suredir. Sekiz ayetten meydana gelem İnşirah suresinde Allah'ü Teâlâ’nın Hz. Peygamber'e olan lütufları anlatılmaktadır ve her güçlüğün arkasından bir kolaylığın mevcut olduğu belirtilmektedir. İnşirah suresi zaman açısından Mekke dönemi içerisinde indirilmiş olan bir suredir.

 İnşirah Suresinin Konusu Nedir?

 Mekke döneminde olan müşriklerin giderek değişik biçimlerdeki işkencelere kadar varmış olan baskılarından dolayı acı çeken Hz. Peygamber ile arkadaşlarına inen İnşirah Suresi, sıkıntıların ya da sorunların ardından ferahlığın mevcut olduğunu vurgulamıştır.