Sureler Kadir Suresinin Konusu Ve Önemi Nedir?

Kadir Suresinin Konusu Ve Önemi Nedir?

Kadir Suresi isminden de anlaşılacağı üzere Kadir gecesini konu alan bir suredir. Bu sure İnna enzelna ismi ile de bilinir. Faziletleri nedeni ile pek çok kişi bu sureyi ezberlemek istemektedir. Kadir suresinin konusu ve önemi nedir? İşte, tüm detaylar.

Kadir Suresinin Konusu Ve Önemi Nedir

Kadir Suresi Mekke'de indirilmiş olan sureler arasında yer almaktadır. 5 ayetten oluşur. Kadir Gecesinden bahseder bu nedenle ismi Kadir suresidir. İndiriliş sırasına göre 25. sure olma özelliğini taşır.

Haberin Devamı

Kadir Suresinin Konusu Nedir?

Kadir Suresi ismi Kadir Gecesinden gelir. Çünkü bu surede Kadir Gecesinden bahsedilmektedir. Bir hadiste Kadir Gecesinin Ramazan'ın son 10 günü içinde olduğu belirtilmektedir. Bu nedenle Surede bu gecenin Müslümanlar için rahmet ve bereketinden ve ne kadar önemli bir gece olduğundan bahsedilmektedir.

Kadir Gecesi Müslümanlık alemine bir nimet olarak verilmiştir. Kadir Suresi ise bu geceden bahsettiği için sureler arasında farklı bir öneme sahiptir. Kur'an'da 30. cüz içerisinde yer almaktadır. Bu surenin faziletleri de saymakla bitmez. Kadir Suresini düzenli bir şekilde okuyan kişilerin günahları affedilmektedir. Diledikleri olur ve hastalıkları iyileşir.