Sureler Kevser Suresi Hangi Durumlarda Okunur?

Kevser Suresi Hangi Durumlarda Okunur?

Kevser Suresi, tıpkı İnşirah ve Duha Suresi gibi Hz. Muhammed’e özel bir şekilde indirilmiş ve ondan bahsetmekte olan bir suredir. Bu nedenle Kevser Suresi’nin bir hayli faziletli bir sure olduğu kabul edilmektedir. Kevser Suresi’nin faziletlerinden faydalanmak isteyenler için Kevser suresinin hangi durumlarda okunabileceğini derledik.

Kevser Suresi Hangi Durumlarda Okunur

Kevser suresi Kur’an-ı Kerim içerisinde yer alan önemli surelerden bir tanesini ifade etmektedir. Zammı sureler arasında yer almaktadır.

Haberin Devamı

 Kevser Suresi Nasıl İndirilmiştir?

 Namaz sırasında, Fatiha Suresi’nden hemen sonra okunan ve kısa olan surelere zammı sure ismi verilmektedir. Bu açıdan en sık okunan ve ezberlenen zammı sureler içerisinde Kevser Suresi de bulunmaktadır. Kur’an-ı Kerim açısından bir hayli önemli bir konuma sahip olan Kevser suresinin Mushaf sırası ise 108 olarak geçmektedir. 3 tane ayetten meydana gelen Kevser Suresi’nin neden indirildiğine yönelik de farklı rivayetler bulunmaktadır. Bu kapsamda; Kureyş toplumunun kendisini peygamberden üstün görmesi ve bununla birlikte Hz. Muhammed’in oğullarının ölümü üzerine kendinin soyunun tükendiğine dair yapılmış yorumlar üstüne indirilmiştir.

 Kevser Suresi Hangi Durumlarda Okunur?

Haberin Devamı

 Kevser suresi, yatmadan önce üç kez okunur ise, güzel rüyaların görülebileceği bir uykuya dalmak mümkün olmaktadır. Evden çıkmadan önce okunursa ya da kişi üstünde Kevser Suresi taşırsa, her çeşit sıkıntıdan ve kötülükten korunmaktadır.