Siyaset 31 gensoru da sonuçsuz kaldı

31 gensoru da sonuçsuz kaldı

02.03.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

24. dönemde yani 12 Haziran 2011’de gerçekleştirilen genel seçim sonrasında Bakanlar Kurulu üyeleri hakkında muhalefet 31 gensoru önergesi verdi

31 gensoru da sonuçsuz kaldı

Önergelerden 15’ini CHP, 12’sini MHP, 4’ünü de BDP verdi. Muhalefet önergelerden 9’unu geri çekti. 21 önerge ise Ak Parti oylarıyla reddedildi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkında verilen önerge ise bugün görüşülecek.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında 4 gensoru önergesi verilirken 2’si geri çekildi. Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin hakkında 5 gensoru verildi, 3’ü reddedildi, 2’si geri çekildi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç hakkında 3 gensoru önergesi verildi, 2’si reddedildi, 1’i geri çekildi. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay hakkında 3 gensoru önergesi verildi, 2’si reddedildi 1’i geri çekildi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu hakkında verilen 4 gensoru önergesi de reddedildi. Gıda ve Tarım Bakanı Mehdi Eker ve Eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç hakkında verilen 2 gensoru da reddedildi. Enerji ve TAbi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldızhakkında 2 gensoru verildi 1’i geri çekildi, 1’i de reddedildi. Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, eski Sanayi Bakanı Nihat Ergün hakkında verilen birer önerge de reddedildi.