Siyaset ‘Adanmış kadrolar’ yetişecek

‘Adanmış kadrolar’ yetişecek

06.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Parti Meclisi (PM), “adanmış kadrolar” yetiştirecek ve partideki “söylem birliğini” geliştirecek eğitim projesini onayladı.

‘Adanmış kadrolar’ yetişecek

CHP Parti İçi Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, kabul edilen projenin ayrıntılarını Milliyet’e anlattı. Pilot uygulamalara başladıklarını ifade eden Atıcı, “Sloganımız şu; komşunu tanı, onu dinle ve dayanışma içinde ol. Bu sadece seçim zamanı değil, 365 gün komşularla dayanışma içerisinde olacak bir proje. ‘Parti militanı’ yetiştiren ve ‘söylem birliği’ yapan ve sürekli olarak seçmenle dayanışma içerisinde olan ve çözüm odaklı düşünen, sorunları değil, çözümü tartışan bir CHP yaratmak istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Çözüm masaları

Atıcı, projenin nasıl işleyeceğini şöyle aktardı: “İki şey yapmak istiyoruz; ‘parti militanı’ yani ‘adanmış kadrolar’ yetiştirmek. İkincisi de partide söylem birliği geliştirmek. CHP’nin önemli sorunlarından biri, söylem birliğinin olmaması. Biz ne yapacağımızı anlatacağız. CHP iktidarında neleri yapacağımızı konuşacağız. Bin 500 aktif eğitmenimiz var. Her eğitmen 5 kişiyle sorunları ve çözüm önerilerini tartışacak. Rapor hazırlayacak. Bunları daha sonra tek bir rapor haline getireceğiz. Konunun uzmanlarının toplandığı ‘masa’ küçük dokunuşlar yaparak, ‘CHP tabanı bu sorunu tartıştı, çözüm önerileri bunlardır’ diyeceğiz. CHP’de politika üreten Merkez Yürütme Kurulu, Parti Meclisi, tabanın ne konuştuğunu bilimsel yöntemle görmüş olacak ve buna göre politika üretecek. Politika üretmekle sorumlu olan yetkili mercilere bu raporlar sunulacak.”