Siyaset AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ'dan elektrik faturalarıyla ilgili açıklama

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ'dan elektrik faturalarıyla ilgili açıklama

09.02.2022 - 11:29 | Son Güncellenme:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, elektrik faturalarına yapılması beklenen düzenlemeye ilişkin konuştu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın konuyla ilgili çalışma yürüttüğünü söyleyen Dağ, kilovat sınırının yükseltilmesi ve vergilendirmeyle ilgili düzenlemeler olacağına işaret etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağdan elektrik faturalarıyla ilgili açıklama

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Haberin Devamı

Dağ'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

YİNE MAĞLUBİYET YAŞAYACAKLAR

2023 haziranında yapılacak olan seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığının tartışılması mümkün değil. Erdoğan'ın adaylığına hukuki engel yok. Tartışma tamamen siyasi boyutta devam ediyor. Muhalefet seçim öncesinde iddialı sözler etse de yine de mağlubiyet yaşayacaklar.

PARLAMENTER SİSTEME DÖNÜŞ VAADİ BELİRSİZLİK YARATIR

Muhalefet 2017 referandumunda da hayır dediler ve parlamenter sistemin devamını istediler. 2023'ten sonra parlamenter sisteme dönüş için Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmanız lazım. Parlamenter sisteme dönüş vaadi belirsizlik yaratır.

AK PARTİ YÖNETİMDE OLMASIN GİBİ BİR TAVIRLARI VAR

Siyasi rakiplerimizi göz ucuyla takip ediyoruz. Nasıl bir tavır izliyorlar diye bakıyoruz. Bizim için önemli olan seçime yönelik izlediğimiz yol. Adaylık tartışmalarında seçim yaklaştıkça ayağa basmaların artacağını tahmin ediyoruz. Kılıçdaroğlu olur, İmamoğlu olur, başka birisini çıkarırlar, kendi içlerinde çözmeleri önemli. AK Parti yönetimde olmasın gibi bir tavırları var.

Haberin Devamı

ENERJİ BAKANLIĞI ÇALIŞMA YÜRÜTÜYOR

Vatandaşımız bize şikayetini bize dile getiriyorsa bu önemli, değerli bir şeydir. Corona virüs sonrası arz, talep dengelerinin bozulmasıyla kömür ve doğal gaz artışıyla bir karar almak Enerji Bakanlığı'nca zaruriyet konusu oldu. Şu anda Enerji Bakanlığı çalışma yürütüyor, önümüzdeki günlerde açıklanacak. hem sınır yükseltilmesi olur, vergilendirme olur. Bütçe ile ilgili bir değerlendirme yapılacak. Bunları tamamen çözmek adına hem nükleer tesisin ve Karadeniz gazının devreye girmesi, dünyadaki emtia fiyatlarının da bahar aylarıyla birlikte düşmesiyle inşallah temelden bir çözüm olacak.