Siyaset AKP’nin teklifini makul buluyoruz

AKP’nin teklifini makul buluyoruz

23.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

MHP lideri, anayasa değişikliği konusunda, “Her bir maddeyi titizlikle müzakere ederek inşallah mutabakata varacağız. basamakları yavaş yavaş çıkarak Türkiye’yi çok önemli bir meseleden kurtarabiliriz” dedi

AKP’nin teklifini makul buluyoruz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ak Parti’nin kendilerine sunduğu anayasa değişikliği teklifi makul bulduklarını belirterek “konuşa konuşa pürüzleri aşacağız” diye konuştu. Bahçeli, Ak Parti’nin komisyona çekileceğini açıkladığı cinsel istismar düzenlemesi konusunda ise “komisyona değil, tümden geri çekin” diyerek bu konunun gündemden çıkarılmasını istedi.
Bahçeli, MHP’nin Meclis grup toplantısında özetle şöyle konuştu:

HAZMEDE HAZMEDE ÇIKACAĞIZ: Anayasada konuşa konuşa pürüzleri aşacağımızı, fiili tıkanıklığı mutlaka hukuki müdahaleyle açacağımızı düşünüyoruz. Öncelikle anayasa değişikliğini dar kapsamlı ve asgari düzeyde tutmanın yararlı olacağı kanaatindeyiz. AKP’nin de bu görüşte olduğunu görüyor, bundan da memnuniyet duyuyoruz. Merdiven usulüyle basamakları yavaş yavaş, hazmede hazmede çıkarak Türkiye’yi çok önemli ve ertelenmesi artık imkansız olan bir meselesinden kurtarabiliriz.

BOZKURT GİBİ SAVUNURUZ: AKP’nin değişiklik önerilerini genel olarak makul buluyoruz. Tartışıp her bir maddeyi titizlikle müzakere ederek inşallah mutabakata varacağız. Daha doğrusu varmak zorundayız. Biz millet ne diyor ona bakarız, aziz dava arkadaşlarım neyi istiyor ona odaklanırız. Bunun dışında sinek vızıltıları bizi rahatsız etmez, bizi yolumuzdan çeviremez, irademizden döndüremez. Çünkü biz sabah başka, akşam başka olanlardan değiliz. Ne diyorsak yaparız, yaptığımızı da Bozkurt gibi savunuruz.

DOLAR UYARISI: Dolardaki yükselişin tehlikeli boyutlara ulaştığını hem görmek hem de buna önlem geliştirmek mecburiyeti vardır. ‘Ne yapalım, dolardaki artış küresel şartlardan kaynaklanıyor’ demek de ucuz ve kolaycı bir savunma halidir. Cari açık daha da azacak, bütçe açığı tekrar nüksedecektir. Bu demektir ki, aş ve iş sorunları patlayacaktır.

‘Tasarıyı tümden geri çekin’
Cinsel istismar önergesinin safında durmak, ısrarla savunmak; çocuklara kıymış ve kast etmiş sapıkları selamlamak, onlarla aynı kümeye girmek demektir. 16 Kasım’a kadar cinsel istismarı yap, sonra sıkıyı görünce evlen; bir şey olmasın, bu garabetin tevili yoktur. Bu önergeyi veren AKP’li milletvekillerinin hiç mi yüreği sızlamadı? Kim aksini söylese de söz konusu önerge tecavüzcülere af vaat etmektedir. Herkes vicdanını yoklasın ve şu sorunun cevabını arasın: Çocuktan gelin mi olur? Cinsel istismar mahkûmlarından mağdur mu çıkar? Buradan AKP’ye çağrıda bulunuyorum: Ne yapıp yapıp bu önergeyi komisyona almakla yetinmeyin tümden geri çekin, gelin daha fazla anlamsız ve boş tartışmalarla Türkiye’yi boğmayın.

HDP, CHP’NİN İÇİNE KAÇMIŞ: CHP yöneticilerinin gıybet ve dedikoduya çakılmaları öncelikle kendileri adına talihsizliktir. Sayın Kılıçdaroğlu bizi tanımıyor, tanımak da istemiyor. Bu doğaldır. CHP vatanı böldürmeyeceğiz diyor. Kendilerini alkışlıyor, Allah tamamına erdirsin temennisinde bulunuyoruz. Biz CHP’nin Adana’ya gideceğini sanıyorduk, baktık ki, yollarını şaşırmışlar, rotadan çıkmışlar, İstanbul Kartal’a çıkarma yapmışlardır. Üstelik bölücülerle aynı kareye girmişler, ortak mitingde buluşmuşlardır. HDP, DHKP-C ve çok sayıda bölücü emeli olan grup ve oluşumlarla yan yana, sırt sırta veren CHP’yi Adana’da beklerken, Kartal’da görmek bir yol kazası, pusula yanlışı, yön karmaşası değildir. CHP; HDP-PKK’yla suçüstü basıldı. Anladığımız kadarıyla HDP, CHP’nin içine kaçmıştır. Atatürk yerinden kalkıp bunların halini görse ya tekrar yatar ya da bunların alayını birden İzmir’e kadar kovalardı.