Siyaset ‘Asgari ücret bayram havası yaratacak’

‘Asgari ücret bayram havası yaratacak’

12.12.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

TBMM Genel Kurulu'nda dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 2022 yılı bütçeleri görüşüldü.

‘Asgari ücret bayram havası yaratacak’

ÖNDER YILMAZ Ankara - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Yaklaşık 6 milyon civarında asgari ücretli işçimiz var. İşçilere, işverenlere, bir de profesyonel yöneticilere sorduk. İşçilerimizin büyük bir çoğunluğu yüzde 37'si 3 bin 750 ile 4 bin TL arasında beklentileri olduğunu söylediler, daha küçük yüzde 9'luk bir oran 4 binin üzerinde rakamlar telaffuz ettiler. Sizlerin beklentisi nedir bilmiyorum ama toplumun işçilerimizin beklentilerini karşılayan ciddi bir asgari ücret artışını gerçekleştireceğiz. Bu, Türkiye için çalışanlarımız için özellikle düşük gelirli asgari ücretli çalışanlarımız için bir bayram havası yaratacaktır" ifadelerini kullandı. Bilgin ayrıca "Önümüzdeki hafta 3600'le ilgili komisyonu toplayacağız. Düzenlemeyi daha sonra Meclis'e göndereceğiz" bilgisini paylaştı.

Haberin Devamı

‘6 Omicron vakası var’

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'nin yaklaşık 50 yıl sonra yüzde 100 kendi imkanlarıyla aşı geliştirdiğini belirtirken, "aşı geliştirme merkezi" kuracaklarını açıkladı. Türkiye'de kullanılan her 100 kutu ilacın 88'inin Türkiye'de üretildiğine dikkat çekerek, "Türkiye'de ilaç bulunamıyor haberlerinin somut gerçekle ilgisi yoktur. Somut gerçek Türkiye'ye pahalı ilaç satmaya çalışıyoruz ama satamıyoruz feryadıdır" dedi. Koca, ayrıca 5’i İzmir’de, 1’i İstanbul’da olmak üzere Türkiye’de 6 Omicron vakası tespit edildiğini söyledi.

İklim ile mücadele

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise "Türkiye'yi küresel iklim değişikliğiyle mücadelenin en önemli aktörü yapacağız" dedi. Kurum, "Nasıl ki dün Marmaray'ı, Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi Köprülerimizi, İstanbul Havalimanı'nı yaptıysak Kanal İstanbul'u da Allah'ın izniyle yapacağız" diye konuştu.

Haberin Devamı

Boşanmalar araştırılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “25 senedir benim ömrüm şiddetle mücadele ile geçiyor. Kadına yönelik şiddeti konuşanlar Diyarbakır Annelerine bakacak. Kadına yönelik şiddeti konuşanlar Kandil’e 9-10 yaşında çıkarılan çocuklara bakacak” dedi. Yanık, ayrıca “Bugüne kadar 1,2 milyon insanımıza evlilik programı eğitimi vermişiz. 2022 yılında boşanma nedenlerini incelemek üzere Boşanma Araştırmasını gerçekleştireceğiz” bilgisini verdi.