Siyaset Bedelini ağır ödeyecek

Bedelini ağır ödeyecek

06.05.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beşar Esad için ‘Caninin hesaba çekildiğini göreceğiz’ ifadesini kullanan Başbakan Erdoğan, Suriye halkına da Arapça olarak ‘Hiç kuşkusuz Allah’ın yardımı yakındır’ diye seslendi.

Bedelini ağır ödeyecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Banyas’ta çocukların ve kadınların öldürülmesi nedeniyle suçladığı Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a “bunun hesabı sorulacak” diye seslendi.
Erdoğan, “Çocukların feryadı arşı inletirken, biz susan dilsiz şeytanlardan olmayacağız. Ey Beşar Esad, vallahi bunun hesabını vereceksin. Başkalarına göstermediğin cesareti, ağzında emzik olan kundaktaki bebeğe göstermenin bedelini çok ama çok ağır ödeyeceksin. Üzerine kutlu bir intikam olarak inecektir” dedi. Uluslararası camiayı beklenen adımları atmamasından ötürü eleştiren Erdoğan, CHP’ye de sert yüklendi.
Erdoğan, “Suriye’de Şam’da bu caniyle, bu katille fotoğraf çektiren CHP, buyursun Banyas’taki katliamı açıklasın. Ey CHP, işte siz busunuz” dedi. Erdoğan, Arapça, “Kuşkusuz, Allah’ın yardımı yakındır” dedi.
Erdoğan AK Parti’nin Kızılcahamam kampının kapanış konuşmasında şu mesajları verdi:

DUALAR EDİLİYOR, SORUMLULUĞUMUZ VAR: Bugün bizim için dualar ediliyor. Gazze’de Beyrut’ta, Mekke’de bizim için dualar ediliyor. Biz böyle bir sorumluluğu taşıyoruz. Siz sadece Edirne’nin, Hakkari’nin, Van’ın sorumluluğunu taşımıyorsunuz.
Siz Lefkoşa’nın, Saraybosna’nın Bağdat, Gazze, Kudüs, Erbil, Şam’ın sorumluluğunu üzerinizde taşıyorsunuz. Dün (önceki gün) Banyas’ta alçakça katledilen, boğazları kesilerek katledilen 250 Suriyeli mazlumun sorumluluğu var. Teşkilatıma sesleniyorum. Suriye’de yok olan her bir can bizim canımızdır. Bunu böyle görmedikçe kendimizden şüphe edelim. Şu böyle diyor bu böyle diyor, bizi ilgilendirmez. Bizi ilgilendiren ancak ‘inananlar kardeştir’ ölçüsüdür.

SUSAN DİLSİZ ŞEYTAN OLAMAYIZ: Önümüzde iki seçenek var. Ya bütün dünyaya sırtımızı çevireceğiz, mazlumlara sırtımızı çevirip hiçbir şey olmamış gibi davranacağız.
Ya da mazlumların feryadını duyacak, yeter artık diyeceğiz. Biz başka devletlere benzemeyiz. Biz çıkarları adına susacak bir devlet değiliz. Biz kitap önümüze konulduğunda hesabımızı vermek istiyoruz.
Çocukların feryadı arşı inletirken, biz susan dilsiz şeytanlardan olmayacağız. Ey Beşar Esad, vallahi bunun hesabını vereceksin. Başkalarına göstermediğin cesareti, ağzında emzik olan kundaktaki bebeğe göstermenin bedelini çok ama çok ağır ödeyeceksin. Üzerine kutlu bir intikam inecektir.

CANİNİN HESABA ÇEKİLDİĞİNİ GÖRECEĞİZ: Allah izin verirse bu caninin, bu katilin dünyada hesaba çekildiğini görecek ve bundan dolayı da hamd edeceğiz.
Yaşananlar, tahammül sınırlarını zorlar bir hale gelmiştir. Uluslararası camia, Suriye konusunda halen beklenen adımları atmamıştır. Suriye’de bugüne kadar hayatını kaybedenler, yüz bine doğru yaklaşıyor.

CHP KATLİAMI AÇIKLA: Gayri resmi rejime destek verenlerin üzerinde vebali vardır. Kimse böyle bir vahşetin arkasında duramaz. Suriye’de Şam’da bu caniyle, bu katille fotoğraf çektiren CHP, buyursun Banyas’taki katliamı açıklasın. Ey CHP, işte siz busunuz.
Sizin yol arkadaşlarınız bunlar. Yoldaşlarınız bunlar. Gurur duyup duymadığınızı merak ediyor. Milletime havale ediyorum. Allah’ın yardımı ne zaman diye soran Suriyelilere diyorum ki; Hiç kuşkusuz Allah’ın yardımı yakındır (Arapça söyledi).

Haberin Devamı

Partililere birlik mesajı
Milletten aldığınızı millete veremiyorsanız beyhude nefes almış olursunuz. Ya tarih yapacaksınız ya da tarih olup gideceksiniz. Biz tarih olmayı değil tarih yapmayı tercih ettik.
Öncelikle sabrımız olacak. Zafer sabrın arkasından gelir. Sapmalara karşı hep uyanık olacağız. Birbirimizi uyaracağız. Herkes milletin üzerimize yüklediği sorumluluğun idrakinde olacak. Davaya hareketimize sebat olacak. Saldırılar karşısında olumsuzluklar, tuzaklar karşısında eğilmeyecek sebat içinde olacağız. Tam bir sadakat içerisinde olacağız. Aramıza sokulmaya çalışılan nifaklara fitnelere rağmen bir, diri, kardeş olacağız.

Çözüm süreci imtiyaz sağlamayacak
Çözüm süreci, suyun mermere işlemesi gibi tekrar tekrar anlatmamız gereken bir süreçtir. Herkes şunu bilsin. Çözüm süreci milli değerlerimize, manevi değerlerimize ve hassasiyetlerimize gölge düşürmeden ilerleyen bir süreçtir. Çözüm süreci hiç kimsenin hakkını elinden almayacak, farklı imtiyazlar sağlamayacak. 76 milyonu bir ve beraber olarak kucaklaştıracak bir süreçtir. Arzumuz niyetimiz budur. İnşallah bu da gelecek. Bu süreç pazarlıkla al-ver mantığıyla ilerleyen değil kalple vicdanla, gönülle ilerleyen bir süreçtir. Bu süreç vicdani olan bir süreçtir.
HERKES VİCDANI İLE DÜŞÜNSÜN: Ben bu sürece vicdanını koyan tüm kardeşlerimi alkışlıyorum. Onları kucaklıyorum. Herkesin vicdani ile düşünüp karar almasını rica ediyorum. Çözüm sürecine, etnik, gelir gider hesaplarının ötesinde insani olarak bakmasını rica ediyorum. Tereddüdü olanlara sesleniyorum. Vicdanınızın sesine kulak verin. Korkusu olanlara sesleniyorum. Kardeşlik açısından bakınız. Kardeşlik hukukuyla bakarsak tehdit olarak değil şahlanan Türkiye fotoğrafı görürüz.
BAHAR KALICI OLACAK: Ülkemizin dört bir yanından güzel haberler alıyoruz. Ekonomiden, yatırımlardan ve kardeşliğe ilişkin güzel haberler alıyoruz. Bu güzel haberler çığ gibi büyüyecek ve bahar hep kalıcı olacak. Sizler bu süreci zafere ulaştırmanın gayreti içerisindesiniz. Siz tarih yazıyorsunuz. Herkesin aşkla heyecanla sürece sahip çıkmanızı istiyorum. Kazanan millet olacak sizler bu zaferle iftihar edeceksiniz.

Haberin Devamı

Askerlik süresi kısalabilir
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 15 aylık askerlik süresinin kısalabileceği mesajını verdi. Bedelli askerlikle ilgili yeni bir düzenleme olup olmadığı soruları üzerine Erdoğan, “Bizim için o konu kapandı, görülmüyor. Ama 15 ay askerlik uzun süre, bu konuyu çalışmak lazım” dedi. Erdoğan, Ayasofya’nın camii olarak ibadete açılmasını isteyen bir vekile de “Boşver Ayasofya’yı siz Sultanahmet Camii’ni doldurun” dedi.
Erdoğan başkanlığında üç gün süren AK Parti Kızılcahamam kampında yeni anayasa çalışmasından bedelli askerliğe, başkanlık sisteminden Ayasofya’nın ibadete açılmasına kadar birçok konuda değerlendirmelerde bulunuldu. Basına kapalı bölümde bedelli askerliğe yönelik yaşın düşürülmesi taleplerinin olduğunun hatırlatılması ve yeni bir bedelli askerlik çalışmasının olup olmadığının sorulması üzerine Erdoğan, “Biz sulu parti değiliz, sürekli aynı şeyleri gündeme getirmeyiz. Bizim için o konu kapandı, görülmüyor. Ama 15 ay askerlik uzun süre, bu konuyu çalışmak lazım” diyerek askerlik süresinin kısalabileceğine yönelik mesaj verdi.