Siyaset Atatürk Havalimanı tartışmaları! Kılıçdaroğlu'nun 4 yıl önceki sözleri gündem oldu

Atatürk Havalimanı tartışmaları! Kılıçdaroğlu'nun 4 yıl önceki sözleri gündem oldu

17.05.2022 - 10:33 | Son Güncellenme:

Atatürk Havalimanı'nda millet bahçesi yapılmasına CHP kanadından tepki geldi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Atatürk Havalimanı'nda eylem yapacaklarını duyurdu. Projeye tepki gösteren CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 4 yıl önce kullandığı "Atatürk Havalimanı'nın yeşil alan yapılması bizim projemizdir" sözleri yeniden gündeme geldi.

2018 yılında "Atatürk Havalimanı'nın yeşil alan yapılması bizim projemizdir" diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu inşasına başlanan projeye bu kez tepki gösterdi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, bir bölümü millet bahçesi yapılacağı duyurulan Atatürk Havalimanı'na giderek eylem yapma kararı aldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da projeye sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Haberin Devamı

"En değerli varlıklarımızdan birini dozerlerle yok ediyorlar" diyen CHP lideri Katarlı ve Suudi Arabistanlı olduğu iddia edilen yatırımcılara Arapça seslendi. Kılıçdaroğlu, "Beytül malla ilgili işlenen suçlarda siz dahil kimsenin gözünün yaşına bakmayız. Gelecekseniz bunu bilerek gelin." dedi.

Kaftancıoğlu'nun çıkışı ve Kılıçdaroğlu'nun açıklaması sonrası CHP liderinin 4 yıl önceki sözleri sosyal medyada gündem oldu.

2018'de CNN Türk yayına katılan Kılıçdaroğlu şu açıklamaları yapmıştı; Bizim telefonlarımızı dinledikleri için oraya ne yapacağımızı onlar kalkıp böyle bir açıklama yapıyorlar. Oranın planlarını dahil yaptık. Hangi kültür merkezlerini yapacağımızı ve nasıl yapacağımızı binaların şekli dahil olmak üzere bütün bunların hepsi hazırlandı. Büyükşehir belediye başkanımız bunu açıklayacak.

Haberin Devamı

BAKAN KURUM: KENDİ GENEL BAŞKANLARI BİLE SÖYLEMLERİNDE TERSE DÜŞÜYORLAR

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Atatürk Havalimanı'na hiçbir şekilde konut ve ticarete açılmayacağının altını çizdi. Basın mensuplarına açıklama yapan Bakan Kurum, "CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu buraya kültür ve doğa projesi yapacağını açıklamıştı. Burada kendi genel başkanları bile söylemlerinde terse düşüyorlar. Açık ve net söylemek gerekirse burada mesele çevre meselesi değildir. Gezi Parkı’nda mesele çevre meselesi değilse burada milyonlarca ağacın kesilmesine muhalefet nasıl tepki gösteriyor anlamış değiliz. Ankara Millet Bahçemizdeyiz. Atatürk istismarı yapanlara burada başkent millet bahçelerini gezmelerini tavsiye ediyoruz. Bunlar korunuyor. Geleceğimiz emanet edeceğimiz çocuklarımıza da aktaracağız." dedi.

BAKAN VARANK'TAN KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ: GERÇEKTEN YAZIK!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi. "Tek bir tane doğru işi yok" diyen Varank şunları söyledi;

Bozuk saat bile günde iki kez doğrusunu gösterirken, Kemal Kılıçdaroğlu'nun tek bir tane doğru işi yok... Gerçekten yazık!

"SADECE BAŞARISIZLIK HİSSİYATI VAR"

Haberin Devamı

AK Parti İstanbul İl Başkanı Orman Nuri Kabaktepe de, '“Başarı nedir?” derseniz; yaptıklarınızı hayal bile edemeyen vizyondan uzak bir muhalefete, hayal kurmayı öğretmektir. Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi için bugün yaptıkları itirazların temelinde sadece başarısızlık hissiyatı var.' dedi.