Siyaset CHP’li belediyelere yeni yol haritası

CHP’li belediyelere yeni yol haritası

12.12.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu, video konferans yöntemiyle düzenlenen toplantıda CHP’li belediye başkanlarıyla görüştü. Toplantıda belediyelerin bundan sonraki yol haritası üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu

CHP’li belediyelere yeni yol haritası

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’li 11 büyükşehir ve 9 il belediye başkanıyla görüşme gerçekleştirdi. Kılıçdaroğlu’nun, basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda, belediye başkanlarının sorunlarını dinleyerek notlar aldığı öğrenildi. Ayrıca belediye başkanlarına, sorunlar karşısında şikayet etmeden her zaman sorunu çözme odaklı olmaları ve vatandaşın sorunlarını en kısa sürede çözmeleri konusunda uyarıda bulunduğu belirtildi. Toplantıda, yerel yönetimlerin mevcut durumu ve belediyelerin bundan sonraki yol haritası üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu. Belediyelerin başarılı faaliyetlerinin artırılması için atılması gereken adımlar ele alındı. Toplantıda ayrıca yerel yönetimlerin hizmet üretmede karşılaştığı sorunlar ile bu sorunların aşılmasına yönelik çözüm önerileri değerlendirildi.

Haberin Devamı

Böcek de katıldı

Yaklaşık dört ay süren koronavirüs tedavisinin ardından görevine dönen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de çevrimiçi toplantıya katıldı. Kılıçdaroğlu, Başkan Böcek’in sağlığına kavuşarak, görevine dönmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek “En son telefonda görüştüğümde kendisine ‘geçmiş olsun’ dileklerimizi iletmiştim. Başkanımızın hastaneden taburcu olması, görevinin başına dönmesi son derecede güzel. Görevini başarıyla sürdüreceğinden de hiç şüphemiz yok. Gerçekten de Kovid-19’a karşı en köklü, en radikal mücadeleyi yapan bir belediye başkanı olarak Antalya gibi bir büyük kentin sorunlarını çözebilirsin. Çünkü bir belayı savmak, başlı başına önemli bir olay” diye konuştu.

Haberin Devamı

Böcek de iyi dilekleri için Kılıçdaroğlu’na teşekkür ederek “Görevime döndüm, sayenizde. Bundan sonra da aynı azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğim” diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, toplantıya ilişkin yaptığıaçıklamada, şunları kaydetti: “Belediyelerimizin kentsel dönüşüm ve gençlik, istihdam politikaları ayrı ayrı gündem maddeleri olarak konuşuldu. Toplantılarımız, ilçe ve belde belediye başkanlarımızla devam edecek. Halkımızın en önemli sorunlarını önceleyerek, birer birer çözüyoruz, çözmeye devam edeceğiz”