Siyaset NATO'dan Rusya'ya gözdağı! Kritik zirveye Erdoğan da katıldı...

NATO'dan Rusya'ya gözdağı! Kritik zirveye Erdoğan da katıldı...

25.02.2022 - 17:22 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çevrimiçi olarak gerçekleştirilen NATO olağanüstü zirvesine katıldı. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, olağanüstü zirvenin açılış konuşmasını yaptı. Stoltenberg, 'Rusya'ya en sert yaptırımları uygulayacağız' dedi. Zirve sonrası yapılan ortak açıklamada 'Rusya'nın Ukrayna'ya saldırma kararı korkunç bir stratejik hatadır' ifadeleri yer aldı.

NATOdan Rusyaya gözdağı Kritik zirveye Erdoğan da katıldı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Maslak'ta bulunan Milli Savunma Üniversitesi'nden katıldığı zirvede NATO Devlet ve Hükümet Başkanları, Ukrayna'daki gelişmeler kapsamındaki güvenlik durumu görüştü. Saat 17.00'de başlayan zirve yaklaşık 3 saat sürdü.

Haberin Devamı

Zirvesinde liderler, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesi ve son gelişmeleri ele aldı. Erdoğan'a zirve sırasında Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik eşlik etti.

NATOdan Rusyaya gözdağı Kritik zirveye Erdoğan da katıldı...

ORTAK AÇIKLAMA GELDİ

Zirve sonrası yapılan ortak açıklamada 'Rusya'nın Ukrayna'ya saldırma kararı korkunç bir stratejik hatadır' ifadeleri yer aldı. Açıklamada, "Güçlü ve muteber bir caydırıcılığı sağlamak üzere gerekli tüm konuşlandırmaları yapacağız." denildi. NATO Zirvesi bildirisinde "Ukrayna'nın demokratik yollarla seçilmiş devlet başkanı, parlamentosu ve hükümeti ile vatanlarını savunan cesur Ukrayna halkının yanındayız." ifadeleri yer aldı.

Haberin Devamı

"TEK SORUMLU RUSYA"

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO'nun devlet ve hükümet başkanları seviyesinde videokonferans yöntemiyle gerçekleştirdiği olağanüstü zirvenin açılış konuşmasını yaptı.

Aylardır yapılan uyarılara ve diplomatik çözüm çabalarına rağmen Rusya'nın, Avrupa kıtasında barışı bozduğunu vurgulayan Stoltenberg, "İşgalin tek sorumlusunun Rusya olduğunu" ifade ederek 'Rusya'ya en sert yaptırımları uygulayacağız' dedi.

Stoltenberg, Rusya'yı askeri harekatını derhal durdurmaya çağırarak, İttifakın Ukrayna'nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne desteğini yineledi.

NATOdan Rusyaya gözdağı Kritik zirveye Erdoğan da katıldı...

NATOdan Rusyaya gözdağı Kritik zirveye Erdoğan da katıldı...

 

ERDOĞAN: TAVRIMIZI ORTAYA KOYACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili yaptığı açıklamada NATO'yu işaret ederek, "Olayı devlet veya kurumsal bazda ele alacak olursak, burada da şu anda ortada sadece NATO kalıyor. NATO bu video konferans zirvesiyle beraber artık tavrını belirlemelidir, ne yapacaksa yapmalıdır. Malum, şu ana kadar Ukrayna’ya ciddi manada bir asker gönderme gibi durumla karşı karşıya henüz kalmadık.

NATOdan Rusyaya gözdağı Kritik zirveye Erdoğan da katıldı...

NATOdan Rusyaya gözdağı Kritik zirveye Erdoğan da katıldı...

Herkes sadece laf yapıyor, iş yapan yok. Böyle bir durum söz konusu. Dolayısıyla Rusya artık sınırda ciddi denilebilecek sayıda asker yığınağı yapmış vaziyette. Tabii bu tablo karşısında neticenin ne olabileceğini kestirmek için herhalde kâhin olmaya gerek yok. Bu bakımdan yapacağımız bu video konferansta NATO müttefiki üye ülkelerin liderleri bakalım neler söyleyecek. Biz de tabii söyleyeceğimizi onların da söyleyeceklerine göre belirleyecek, tavrımızı ortaya koyacağız." demişti.