Siyaset Erdoğan: İçki içen alkoliktir

Erdoğan: İçki içen alkoliktir

02.06.2013 - 17:21 | Son Güncellenme:

.

Erdoğan: İçki içen alkoliktir

Başbakan Tayyip Erdoğan; Habertürk TV, Show TV ve Bloomberg HT ortak yayında Teke Tek Özel'de Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtladı alkol düzenlemesiyle ilgili çok konuşulacak şu açıklamaları yaptı:
İKİ ALKOLİĞİN HAZIRLADIĞI YASA

Haberin Devamı

Bu, toplumda bizim laf ola diye söylenen, iki kişinin hazırladığı diye söylenen bir şeydir. Zaten iki kişinin imzasıyla çıkmaz ki. Bu kanun çıktığında Gazi Mustafa Kemal meclis başkanıydı. CHP'nin şu anki yöneticileri çok büyük talihsizlik. Bunlar siyaset de bilmiyor.

ALKOL DÜZENLEMESİ

Ben insanımı seviyorum ve alkolik olmasını istemiyorum. Alkolün insan sağlığına zararlı olduğu bilimsel olarak ortada. Trafik kazalarının en önemli nedeni alkol. Bize düşen nedir? Gitsin istediği gibi intihar etsin, kendini bıçaklasın mı? Ona müdahale etmeyi yöneticiler nasıl kendisi için telakki kabul ediyorsa ben de bu konuda kendime görev telakki ediyorum. Biz Anayasa'nın amir hükümlerini yerine getiriyoruz.

"RAHATSIZ OLAN VARSA ÖZÜR DİLERİM"

Dinin emrini yerine getiriyor diyorlar. Din, toplum için, insan için hayırlı bir şey emrediyorsa bunun gereğini yapmak zararlı ve kötü mü? Biz bu arada muhafazakar demokrat bir partiyiz. Burada bizim ifadelerimizden rahatsız olanlar varsa, özür de dilerim ben. Ama ben onları düşünerek bunları söylüyorum.

"İÇKİ İÇİYORSA ALKOLİKTİR"

İçki içiyorsa alkoliktir. Bunun tanımı budur. Alkol aldığı için alkolik olarak yola çıktı ve karşıdan gelen alkolik olmayan adamla kaza yaptı. Ne olacak? Arada bir içki içenler de bize oy veriyor, bakma sen. Onlar zaten alkolik olmuş olmuyor.