Siyaset Erdoğan’ın salvoları

Erdoğan’ın salvoları

10.11.2008 - 01:23 | Son Güncellenme:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın son dönemde yaptığı sert çıkışlar, siyaset gündemine damgasını vurdu

Erdoğan’ın salvoları

Polemik yaratan açıklamalar yapan Erdoğan, son olarak "Obama gibi geldi, Bush gibi oldu" diyen Yeni Şafak gazetesi yazarı Fehmi Koru'yu hedef aldı. İşte, Erdoğan'ın tartışmalı açıklamaları:
TÜSİAD'A: (13 Ekim) Dünyadaki yangına ülkemden körük tutanlar var. Ateşe körükle gidilmez. Bu ister bir sivil toplum örgütü olsun, ister kamu bunu söyleyemez. Zira benim ülkemde şu anda sıkıntı yokken, böyle bir tehlike yokken kalkıp da bu ifadeleri kullanmak çok ciddi bir yanlış.
BANKALARA: (23 Ekim) Sen o reel sektörle ayakta duruyorsun. Onların aldığı kredi karşısında ödediği faizlerle ayakta duruyorsun. Ama böyle bir kriz dönemini de kendin için fırsata dönüştürüyorsun, böyle şey olmaz. Bankaların reel sektöre yaklaşım tarzını hoş bulmuyorum.
IMF'YE: (26 Ekim) Bizimle bir esneklik çerçevesinde anlaşmaya varırsanız, eyvallah oturur, imzalarız, yoksa, "fırsatı bulduk ümüğünü sıkalım". Kusura bakmayın, bedeli ne olursa olsun, buna da fırsat vermeyiz.
"YE SEV YA TERK ET": (2 Kasım) Tek millet dedik, tek bayrak dedik, tek vatan dedik, tek devlet dedik. Karşı çıktılar. Buna karşı çıkanın Türkiye'de yeri yok. Buyursun istediği yere gitsin.
ZULALARI VAR: Erdoğan 3 Kasım'da Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısında TOBB'u sosyal taraflara şikâyet etti. Erdoğan, "İşlerine gelince başka, gelmeyince başka" dedi.
İş dünyasının kriz tellallığı yaptığını savunan Erdoğan, sert eleştiri yapanların bu krizden etkilenmeyecek birikimlerinin bulunduğunu söyledi. Erdoğan, "Bu çevrelerde yakın dostlarımız var ve söz konusu kişilerin en az 2 yıl yetecek zulalarının olduğunu söylüyorlar" dedi.
"POMPALI" SAVUNMASI: (3 Kasım) Eğer siz vatandaşın hayatına kastederseniz, vatandaş kalkıp da eğer elinde böyle bir tedbiri, böyle bir imkânı varsa o da kendisini savunma yoluna gidecektir. Yani bu tür yollara bu bir sevktir.
ENTELEKTÜELLERE: (5 Kasım) Entelektüel diye gördüğümüz ya da para sahibi diye gördüğümüz insanların anne babalarını tek başına yaşama terk ettiğini görüyoruz.
3 ÇOCUK ISRARI: (5 Kasım) Ülkemizde ne yazık ki nüfus planlaması adı altında, "Aman doğum yapmayın" gibi bir anlayış tavsiye ediliyor. 2038 yılı itibariyle "Yandım Allah" demeye başlayacağız. Ama iş işten geçmiş olacak. Şu andaki mevcut durumumuzu korumak için bizim her ailede en azından üç çocuk olması lazım.
FEHMİ KORU'YA: (8 Kasım) Bazıları yazıyor gazetelerde. Biraz sıkılır insanlar. Güya biz iktidara gelirken Obama gibi gelmişiz ama, şimdi Bush olmuşuz. Sevsinler seni, yazıklar olsun. Biz ne Obama’yız ne Bush'uz. Biz biziz. Bizi kimse birilerine benzetmesin.