Siyaset Erdoğan’dan atama ve görevden almalar

Erdoğan’dan atama ve görevden almalar

26.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürü Şeyh Abdurrahman Çelik’i görevden aldı. Çelik’in yerine Dr. Hurşit Ziya Taşkent getirildi. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı’na da Hüseyin Keskin atandı.

Erdoğan’dan atama ve görevden almalar

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile bazı kurumlara ilişkin atama kararları dünkü Resmi Gazete’de yayımlandı. Erdoğan imzasıyla yayımlanan 24 ayrı atama kararına göre, MEB’de açık bulunan Talim ve Terbiye Kurulu üyeliklerine Halil İbrahim Kahraman, Hüseyin Şirin, Toper Akbaba, Bahri Ata ve Ortaöğretim Genel Müdürü Ercan Türk getirildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürü Şeyh Abdurrahman Çelik görevden alınırken; boşalan makama inşaat mühendisi Dr. Hurşit Ziya Taşkent atandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne Veysel Kazan getirildi. Tarım ve Orman Bakanlığı’nda ise, şubatta görevinden ayrılan Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Muharrem Selçuk ile ilgili “görevden alma” kararı dünkü Resmi Gazete’de yayımlandı. Meteoroloji Genel Müdür yardımcıları Ali Karataş ve Mustafa Yıldırım da görevlerinden alınırken kurumda açık bulunan Genel Müdür Yardımcılığı’na Mustafa Çelik, I. Hukuk Müşavirliği’ne de Süleyman Okcu’nun ataması yapıldı. Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ) Genel Müdür yardımcıları Mustafa Taşdemir, Mehmet Öztürk ve Şaban Fatih Gökkaya da görevlerinden alındı.

Haberin Devamı

Keskin DHMİ Genel Müdürü

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Hüseyin Keskin atandı. Devlet Malzeme Ofisi (DMO) Genel Müdürlüğü’nde açık bulunan yönetim kurulu üyeliklerine Yakup Tekin ve Selçuk Sevinç getirildi.