Siyaset ‘Hayvanlara işkence, adli yaptırım kapsamına alınacak’

‘Hayvanlara işkence, adli yaptırım kapsamına alınacak’

19.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, TBMM’nin açılmasıyla hayvan hakları ihlalleriyle ilgili hapis cezası yaptırımı getirileceğini belirterek, “Özellikle kasten öldürme, işkence, hayvan dövüştürme ve tecavüz gibi suçlar adli yaptırım kapsamına alınacak” dedi.

‘Hayvanlara işkence, adli yaptırım kapsamına alınacak’

Bakan Eroğlu, son günlerde hayvan hakları ihlalleriyle ilgili vicdanlara sığmayan üzücü hadiselerin yaşandığını, vahim vakalara ilişkin 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında adli mercilerle gerekli incelemelerin yapıldığını ve müeyyidelerin uygulandığını belirtti.

Haberin Devamı

Hayvanları Koruma Kanunu çerçevesinde ilgili bakanlıklar, belediyeler ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği içinde hayvanların korunması yönündeki çalışmaları yürüttüklerini belirten Eroğlu şunları söyledi: “Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan da hayvan hakları ihlali konusunu yakından takip etmekte. Gerek bizlere gerekse de diğer kurum ve kuruluşlara söz konusu sürecin neticelendirilmesiyle alakalı talimatlar vermekte. Bizler de Cumhurbaşkanımızın hassasiyet gösterdiği bu sürece gerekli katkıyı sunmak vasıtasıyla çok ciddi yaptırımlar getirerek, can dostlarımıza karşı yapılan bu vahşi hadiselerin önüne geçeceğiz. 5199 Sayılı Kanun’da değişiklik yapılması ihtiyacı sebebiyle bütün paydaşlarla çalışmaları tamamladık. Yasama döneminin sona ermesi sebebiyle tamamlanamayan süreç Meclis’in yeniden açılmasıyla ivedilikle tamamlanacak.” l ANKARA AA