Siyaset ‘Mısır’la karşılıklı şart koşma olmadı’

‘Mısır’la karşılıklı şart koşma olmadı’

08.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 8 yıl aradan sonra Mısır ile yapılan istikşafi toplantı hakkında, “Toplantıların pozitif atmosferde geçtiğini anlıyoruz” dedi.

‘Mısır’la karşılıklı şart koşma olmadı’

Çavuşoğlu, Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki ile Dışileri Bakanlığı’nda ortak basın toplantısı düzenledi. Önümüzdeki süreçte İslam İşbirliği Teşkilatı İcra Komitesi’nin toplanması gerektiğine inandıklarını söyleyen Çavuşoğlu, şunları kaydetti: “Doğu Kudüs Komitesi’nin de toplanmasında fayda var. Doğu Kudüs’te elçilik açan ülkelerin bu kararını gözden geçirmesini istiyoruz. Filistin Devlet Başkanı’nın uluslararası konferans teklifi vardı. Türkiye olarak bu konferansa güçlü bir destek veriyoruz. Filistin davasını yalnız bırakmadık, bundan sonraki süreçte de bırakmayacağız.”

Haberin Devamı

Çavuşoğlu, Mısır’da gerçekleşen istikşafi toplantılar hakkında ise şöyle konuştu: “Toplantıların pozitif atmosferde geçtiğini anlıyoruz. Bölgesel konularda da görüş alışverişi yapıldı. Karşılıklı herhangi bir belge ya da şart koşma gibi bir şey olmadı. Ön görüşmeden sonra bundan sonra hangi adım atılacağını iki taraf da değerlendirecek. Elbette bu süreçte önce istihbaratlarımız görüştü, Bakanlıklarımız devreye girdi. Dışişleri Bakanları düzeyinde de görüşmeyi gerçekleştirebiliriz”

 

Yazarlar