Siyaset Önder Sav: CHP'yi kimse ekitemeyecek

Önder Sav: CHP'yi kimse ekitemeyecek

12.11.2010 - 12:49 | Son Güncellenme:

Cumhuriyet Halk Partisi’ni içerideki ve dışarıdaki düşmanlar eskitemedi. Cumhuriyet Halk Partisi’ne kısa bir süre önce Genel Başkan olmuş olan sayın Kılıçdaroğlu da eskitemeyecektir. İstediği kadar yeni desin. Cumhuriyet Halk Partisi Mustafa Kemal’in kurduğu Cumhuriyet Halk Partisidir”

Önder Sav: CHPyi kimse ekitemeyecek

Görevlerimizi aksatmadan yürüteceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin omurgasını kimseye eğdirtmeyiz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin eksenlerinden de kaydırtmaya da müsaade etmeyiz”

Haberin Devamı

“PM’nin kararı ortada. O karar böyle bir yeni Merkez Yönetim Kurulu’na vücut veren uyarı yazısına direnme kararı almıştır. Onun gereğini parti yapmak durumundadır. Yangından mal kaçırırcasına hemen sıcağı sığına Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na bir liste vermek de doğru değildir. Çözüm hukukidir. Çözüm yollarını elbette bulacağız”

Ben dün akşama kadar, 17 Mayıs’ta benim odamda sayın Kılıçdaroğlu’nu destekleyen Önder Sav olarak durdum. 17 Mayıs’ta hangi Önder Sav isem dün akşama kadar da öyleydim”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP'nin yeni yönetimini belirlemesinin ardından basın açıklaması yapan CHP eski Genel Sekreteri Önder Sav, PM’nin karar alma çoğunluğunun olduğunu söyleyerek, yeni bir Merkez Yönetim Kurulu atanmasının hukuken sakat bir atama olduğunu söyledi. Yeni yönetimi sert bir dille eleştiren Sav, konuşmasına şöyle devam etti: “Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na değil, dünyanın en yetkin hukuk kurumuna da gitse sakatlık sakatlıktır. Hukuki sakatlığı, cilalı sözlerle örtemezsiniz. Dünyada ve Türkiye’de bir tek parti vardır o da Cumhuriyet Halk Partisi. Cumhuriyet Halk Partisi’ni içerideki ve dışarıdaki düşmanlar eskitemedi. Cumhuriyet Halk Partisi’ne kısa bir süre önce Genel Başkan olmuş olan sayın Kılıçdaroğlu da eskitemeyecektir. İstediği kadar yeni desin. Cumhuriyet Halk Partisi Mustafa Kemal’in kurduğu Cumhuriyet Halk Partisidir.”

Haberin Devamı

KAÇMANIN SONU NEREYE VARACAKTIR?”

Alınan karara rağmen parti adına çalışmalarına devam edeceğini ifade eden Sav, “59 parti meclis üyesi bu kararlılıkla görevlerini yürüteceklerdir. Kurultaydan sonraki en önemli organ Parti Meclisi (PM) dimdik ayaktadır. Bu kaçmanın PM’ni toplantıya çağırıp da kaçmanın sonu nereye varacaktır. Elbette önemli organ bir gün toplanacaktır. O önemli organ toplandığı zaman bugün kendi yetkilerini yoldan çıkarmaya çalışanlardan da onun hesabını soracaktır” diye konuştu.

KORKU İMPARATORLUĞU DİYE GALİBA KASTETTİKLERİ BENİM”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na göndermelerde bulunan Sav, “Görevlerimizi aksatmadan yürüteceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin omurgasını kimseye eğdirtmeyiz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin eksenlerinden de kaydırtmaya da müsaade etmeyiz. Kimilerinin hoşuna gidecek diye Cumhuriyet Halk Partisi’nin politikasından, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kimliğinden, özbenliğinden feda etmeye ondan bir şeyler vermeye kalkanlarla Cumhuriyet Halk Partili bilinciyle uğraşımızı sürdürürüz. Şimdiden kendisini yeni Cumhuriyet Halk Partisi diye ilan edenlere tavsiyem, Cumhuriyet Halk Partisi’nin tarihini bir kez daha okumalarıdır. Benim gibi 53 yılını Cumhuriyet Halk Partisi’ne vermiş olanlara Parti Meclisi üyeliği ile Cumhuriyet Halk Partisi ile tanışanlara söyleyecek hiçbir sözü yoktur. Zaman içinde onlar da eğitilir. Korku imparatorluğu diye galiba kastettikleri benim” ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

UMUTSUZLUĞA KAPILMAMA TEMENNİSİ

Cumhuriyet Halk Partisi’nin tüm fertlerine umutsuzluğa kapılmamaları temennisinde bulunan Sav, Cumhuriyet Halk Partisi’nin yaşanan olayları da kısa sürede aşacağını iktidar yolundaki yürüyüşüne devam edeceğini dile getirerek şöyle devam etti: “AKP’ye öykünerek, sağa yanaşarak bir kısım Cumhuriyet Halk Partisine oy vermemiş kişilere eşirin görünerek Cumhuriyet Halk Partisi’nin kimliğini mayasını bozamayacaklar. Mustafa Kemal’in partisinin üzerine titriyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu kimliğini pazara çıkarmaya kimsenin gücü yetmeyecektir.”

Haberin Devamı

“ÇÖZÜM HUKUKİDİR ÇÖZÜM YOLLARINI ELBETTE BULACAĞIZ”

Sav basın açıklamasının ardından, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bundan sonraki sürecin nasıl devam edeceğine ilişkin bir soruya Sav, “PM’nin kararı ortada. O karar böyle bir yeni Merkez Yönetim Kurulu’na vücut veren uyarı yazısına direnme kararı almıştır. Onun gereğini parti yapmak durumundadır. Yangından mal kaçırırcasına hemen sıcağı sığına Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na bir liste vermek de doğru değildir. Çözüm hukukidir. Çözüm yollarını elbette bulacağız. Olağanüstü Tüzük Kurultayı istedik biz bugün. Bizim PM olarak olağanüstü Seçim Kurultay’ı isteme yetkimiz yok” şeklinde yanıt verdi.

Haberin Devamı

“17 MAYIS’TA HANGİ ÖNDER SAV İSEM DÜN AKŞAMA KADAR DA ÖYLEYDİM”

Genel Başkanlığa aday olup olamayacağına ilişkin bir soruyu ise Sav, “Benim öyle bir niyetim olsaydı, ben sayın Kılıçdaroğlu’nun adaylığını desteklemezdim. Hayatımda bu tür konularda pişmanlık duymadım. Ben dün akşama kadar, 17 Mayıs’ta benim odamda sayın Kılıçdaroğlu’nu destekleyen Önder Sav olarak durdum. 17 Mayıs’ta hangi Önder Sav isem dün akşama kadar da öyleydim. Pişmanlık da duymuyorum” diye yanıt verdi. Sav’ın yaptığı basın açıklaması sık sık partililer tarafından “Önder Sav örgütün bel kemiğidir, gençlik burada Önder’inin yanında” şeklinde atılan sloganlarla kesildi.