Siyaset Saldırganın yeni görüntüleri ortaya çıktı

Saldırganın yeni görüntüleri ortaya çıktı

10.04.2014 - 14:37 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Grup Toplantısına gittiği sırada koridorda yumruk atarak saldırıda bulunan Orhan Övet'in TBMM yerleşkesinde dolaşırken çeşitli güvenlik kameralarına yansıyan yeni görüntüleri ortaya çıktı.

Saldırganın yeni görüntüleri ortaya çıktı

Bir kişiyle tokalaştığı görüldü

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yumruklu saldırıda bulunan Orhan Övet'in 10.30'da giriş yaptığı TBMM'de, saldırı anı olan 13.30'a kadar nerede olduğu ve kimlerle temas kurduğuna ilişkin sır perdesi aralanırken, görüntülerde saldırganın takım elbiseli bir kişiyle "sohbet edip ve tokalaştığı" ortaya çıktı. CHP yönetimi, takım elbiselinin izini sürerken, durum savcılığa da intikal ettirildi.

CHP yönetimi, dün saldırganın TBMM içinde her yeri eliyle koymuş gibi bulması ve saldırı anına kadar kimlerle temas kurup, nerelere gittiğine ilişkin soru işaretlerini kamera görüntülerini izleyerek çözmeye çalıştı. CHP'li TBMM İdare Amiri Malik Ecder Özdemir, Meclis Koruma Müdürlüğü'nden kamera görüntülerini istedi. Kopyalanmasına izin verilmeyen görüntüler, iki polis eşliğinde Özdemir'e gönderildi. Kare kare yapılan izlemelerde saldırganın TBMM'ye girdiği 10.30'dan itibaren 3,5 saatlik sürede neler yaptığı belirlendi. Görüntülere göre, 10.30'da Meclis'e giren saldırgan, 10.44'te iktidar kulisinden ana binaya giriş yaparak MHP grubuna yöneldi. Grubun dağılmasının ardından dağılan kalabalıkla birlikte 11.24'te tekrar dışarı çıktı. Yeni açılan halkla ilişkiler binasına giderek orada yemek yedi. Saldırgan aynı güzergâhı takip ederek BDP ve CHP grubunun bulunduğu yere saat 12.20'de geldi.
Sohbet ve tokalaşma
Görüntülerde saldırganın sürpriz bir teması tespit edildi. Dağılan MHP grubundan ayrılan kalabalıkla iktidar kulisi dış kapısından çıkan saldırganın, koyu takım elbiseli beyaz gömlekli bir kişiyle sohbet ettiği belirlendi. Yakasında herhangi bir kimlik takmayan kişiyle saldırganın merdivenlerden inerken, tokalaşıp ayrıldıkları gözlendi. Sözkonusu gelişme savcılığa da iletildi.
MHP TOPLANTISINA KATILIYOR
Görüntüleri Milliyet'e anlatan Özdemir, yapılan izlemeler sonrasında BDP grubu önünde vakit geçiren saldırganın, 13.30 sularında Kılıçdaroğlu gelirken saldırıyı gerçekleştirdiğini, ancak buna ilişkin televizyon kameraları dışında bir görüntü bulunmadığını kaydetti. Özdemir, "Görüntülerde saldırgan sanki herşeyi ezbere biliyor. Daha önce defalarca gelmiş gibi soğukkanlı hareket ediyor. 10.30'da giriş yaptıktan sonra MHP'nin toplantısına katılıyor. MHP grubu dağıldıktan sonra onlarla çıkıyor. İlk geldiği halkla ilişkiler binasında kafeteryada yemek yiyor. Aynı güzergahı takip ederek BDP ve CHP grubunun bulunduğu yere geliyor. Burayı bilmeyen birisinin bunları yapması, hem de kimseye sormadan yapması mümkün değil" dedi.
SAVCI BULACAK
Saldırganın takım elbiseli kişiyle sürpriz sohbet ve tokalaşma görüntüleri için de "Kim olduğunu tespit edemedik. Bir takım elbiseliyle sohbet edip, tokalaşıp ayrılıyor. Takım elbiselinin üzerinde kimlik gözükmüyor. Ya birilerinin danışmanı, sekreteryasında çalışıyor, ya güvenlik görevlisi ya da dışarıdan biri ihtimal çok. Kim olduğunu Meclis Başkanlığı, polis, savcılık bulacak. Bu sohbet bu saldırının planlı bir eylem olduğu kanaatimizi doğruluyor" ifadelerini kullandı.
HEDEFTE BAHÇELİ VARDI İDDİASI
Bir CHP'li milletvekili ise görüntüleri başından sonuna kadar incelediğini, gerçek hedefin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli olabileceğini kaydetti. Saldırganın MHP grubuna girdiğinin bilindiğini belirten CHP'li milletvekili, "Benim kişisel kanaatime göre hedef önce MHP Genel Başkanı Bahçeli'ydi. O kadar erken gelip, MHP grubunu izlemiş. Orada fırsatı bulamayınca, Genel Başkanımıza yönelmiş olabilir. MHP'de Bahçeli'ye dönük koruma duvarı daha sıkı olduğu biliniyor. İsim yapmak isteyen, ismini duyurmak isteyen biri olabilir." dedi.

Haberin Devamı

Gürsel Tekin'den 'saldırgan' sorusu

Haberin Devamı

Öte yandan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CNN TÜRK'te yayınlanan Karşı Gündem programında Aslı Aydıntaşbaş'a konuk oldu, ilginç iddiaları gündeme getirdi.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Meclis'te uğradığı yumruklu saldırıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Tekin, "Saldırganın Elmadağ Belediye Başkanı ile bağlantısı ne? Cebinde esrar alacak parası olmayan adamın 2 gün önce banka borçlarını kim ödedi?" diye sordu. DHA