Siyaset Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Fransız gazeteciye flaş yanıtı...

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Fransız gazeteciye flaş yanıtı...

05.01.2018 - 21:57 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile birlikte düzenlediği basın toplantısında Fransız bir gazetecinin küstah sorusuna sert cevap verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "FETÖ ağzıyla konuşuyorsun. Bu operasyonu yapanlar FETÖ'nün savcılarıydı, şu anda içerdeler. İstihbarat teşkilatlarının bu tür operasyonlara yönelik yetkileri vardır. ABD'nin Suriye'ye getirdiği 4 bin TIR silahı niye sormuyorsun? Niye bunun üzerinde durmuyorsun. Bunları kolay kolay karşınızda yutacak kimse yok" dedi.

Son dakika Cumhurbaşkanı Erdoğanın Fransız gazeteciye flaş yanıtı...

Fransız gazetecinin MİT tırları olayını hatırlatarak, Türkiye'nin terör örgütlerine yardım gönderip göndermediğini, Türkiye'yi itham eden bir dille sorması üzerine Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

"Suriye'ye kim silah gönderdi? Sen FETÖ ağzıyla konuşuyorsun. Çünkü o operasyonu yapanlar FETÖ'nün savcılarıydı. Şu anda onlar içeride, hapisteler şu anda ve operasyon yaptılar. İstihbarat teşkilatlarının bu tür operasyonlara yönelik, kamyonlarla silah taşıma vesaire gibi, nereye neyi taşıyacağı gibi yetkileri, hakkı vardır. Sen bana bu soruyu böyle soruyorsun da Amerika'nın 4 bin tır Suriye'ye şu anda getirmiş olduğu silahları niye sormuyorsun?"

SORUYU SORAN O GAZETECİ

Son dakika Cumhurbaşkanı Erdoğanın Fransız gazeteciye flaş yanıtı...

Soruyu soran muhabirin ise Fransız Canal Plus televizyonunun Laurent Richard olduğu ortaya çıktı.