Siyaset Numan Kurtulmuş'tan Atatürk Havalimanı açıklaması: Çevresi kesinlikle imara açılmayacak

Numan Kurtulmuş'tan Atatürk Havalimanı açıklaması: Çevresi kesinlikle imara açılmayacak

21.05.2022 - 10:04 | Son Güncellenme:

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, CNN Türk canlı yayınında Hakan Çelik'e gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, Atatürk Havalimanı tartışmalarıyla ilgili, çevresinin kesinlikle imara açılmayacağını belirtirken öğretmen atamalarıyla ilgili de dikkat çeken bilgiler verdi.

Numan Kurtulmuştan Atatürk Havalimanı açıklaması: Çevresi kesinlikle imara açılmayacak

Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'ndaki başarılarla ilgili Kurtulmuş, "Bu tarihi bir zafer, göğsümüzü kabartan bir tablo. Hepsini tek tek tebrik ediyorum. Destan yazdılar, yürekten tebrik ediyorum." dedi.

Haberin Devamı

Numan Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları şöyle;
 
DÜNYA GIDA FELAKETİNE Mİ SÜRÜKLENİYOR?
 
3 alanın büyük kriz olduğu konuşuluyor. Gıda, enerji ve su olduğu konuşuluyordu. Özellikle gıdayla ilgili meselenin gündeme gelmesi küresel ısınma ve kuraklaşma. Bir gıda meselesiyle karşı karşıya kaldığımız görünüyor. Vatandaşlarımızın bu konuda rahat olmasını istiyoruz. Türkiye hazırlıklarını yapmıştır. Türkiye'de tedarik zincirinde sorun yok. Önemli bir kriz alanıdır.  Türkiye bir tehlikeyle karşı karşıya kalmayacaktır.

MİÇOTAKİS'İN ABD'Yİ ZİYARETİ

Senatoda kimin kimi alkışlayacağını kaç dakika alkışlayacağına karar verecek biz değiliz. Yunanistan'a tavsiyemiz sürekli şudur; Türkiye ile Yunanistan arasında sorunlar var mı var. Bu sorunlarda araya 3. ülkeleri koyarak değil karşılıklı rızayla çözebilecek performanslar koyabilirsek sorunlar çözülemeyecek değil. Türkiye'ye karşı tavır olarak bu kadar alkışlandı

Haberin Devamı

Türkiye büyük bir güç sahibidir. Türkiye Montrö'yü kullanarak Karadeniz'de savaşın yayılmasını önlemiş bir ülkedir. Böyle bir gerçek ortadayken Türkiye'yi kim göz ardı edecektir. 

ABD Senatosu'ndaki alkışlama durumunun ve töreninin biraz da NATO'daki tavrımıza cevap olarak geliştiğini görüyorum. Biz kimin ne olduğunu biliyoruz. Herkesle konuşurken görüşlerimizi açık ve net şekilde söylüyoruz.

Yunanistan'ın şunu artık gördüğünü düşünüyoruz, bölgesel gerçeklere uygun hareket etsin.

Numan Kurtulmuştan Atatürk Havalimanı açıklaması: Çevresi kesinlikle imara açılmayacak

ABD-YUNANİSTAN'DAN SAVUNMADA İŞ BİRLİĞİ

Bu kadar üsler, silahlandırılan Yunan adaları. Bu, NATO ile ortak menfaatlere hizmet etmiyor. Bunun gerekçesi nedir? Buradaki üsler Rusya'ya karşı mı kullanılacaktır. Üslerin silahlandırılması iyi niyetli değil. Ne işi var burnumuzun dibinde bu üslerin. Kimi koruyacak?

Dünyada zaten adı konulmamış 3. Dünya Savaşı çoktan başladı. Burada bütün dünyanın dikkatli olması lazım. 

FİNLANDİA VE İSVEÇ'E NATO VETOSU

Türkiye ne İsveç'e ne Finlandiya'ya karşı değildir. Ama Türkiye'nin haklı sebepleri vardı. PYD/PKK'ya verdikleri destek ortadadır. Ayrıca FETÖ'ye verdikleri destek ortadadır. Biz diyoruz ki; 'Türkiye'nin güvenlik endişesi vardır. Bu ülkelerin acilen tedbir alması.'

Haberin Devamı

Bizim önceliklerimiz var. Bağımsız, egemen bir ülkeyiz. Türkiye, bunu elini kuvvetlendirmek için yapmıyor. Hayati bir mesele olarak yapıyor.

SURİYELİLERİN GERİ DÖNÜŞÜ NASIL OLACAK?

Bu insanlar pikniğe gitmek için gelmediler. Savaştan, katliamdan kaçtılar. Buraya gelen Suriyelilere nasıl imkan sağlandığıyla ilgili bir husus. Göç meselesini bir neden olarak alıyoruz ve onun üzerine konuşuyoruz. Göç meselesi bir sonuçtur. Bir iç savaş. Bu insanlar işkencelerden, katliamlardan kurtulmak için kaçmışlar. Ayaklarındaki terlikle kaçmışlar. Bu operasyonlar niye yapılıyor? Gönüllü ve istekli geri dönüşlerini sağlamak lazım. Güvenli bölgeler sağlandıkça geri döneceker. 1 milyona yakın Suriyelinin bu şartlar oluşturulur oluşturulmak oraya gideceklerine eminiz.

Hitler zulmünden kaçan Almanların buraya 30'larda gelmesi. Yine aynı şekilde Balkanlardan gelenler, Kafkaslardan gelenler. Anadolu topraklarına sığınmaşlardır. Göçmen meselesi bir insani sorundur.

Haberin Devamı

Ümit ederiz ki bu bölgedeki halkların arasında fikirlerimiz, farklılıklarımız olabilir. Keşke bu noktalara gelmeden bu ülkelerin kendi halkları karar versinler. Suriye'de bir demokrasi sürecin inşa edilmesi lazım. Umut var mı? Çok zor. Türkiye'nin yapabileceği en önemli katkılardan bir tanesi demokratik bir sürecin inşa edilmesi. Bütün bunun bedelini Suriye halkı ödemiştir.

ÖĞRETMEN ATAMALARI
Sayın Cumhurbaşkanımızın şöyle bir özelliği var. Sahada ne konuşuluyorsa gündemde ne varsa o konu Cumhurbaşkanımızın gündemindedir. AK Parti zamanında olağanüstü öğretmen atamaları yapılmıştır. Son dönemlerde de yeni bir öğretmen ataması yapıldı. Sayın Cumhurbaşkanımızın gündemindedir, masasındadır. Şundan emin olsunlar maksimumu gerçekleştirilmeye çalışılıyor.

ENFLASYONA KARŞI YENİ ADIM NE?

Turizm ve gıda fiyatlarında rahatlama bekliyoruz. Bu yaz aylarıyla bir rahatlamanın Ukrayna-Rusya krizine rağmen olacağını bekliyoruz. Bu süreçlerde neyin ne olduğunun farkındayız. Hem dünya ekonomisinde hem Türkiye ekonomisinde bir iyileşme görür.

Konuşması kolay, uygulaması zor bir süreç. Türkiye ekonomisi yapısal olarak bir dağınıklık içine girseydi işimiz çok daha zor olurdu. Gayret ve fedakarlıkla bu süreci atlatacağız. İstihdam da biz pandemi öncesi rakamlara geldik. Evet. Zor bir tablodur. Türkiye bundan çıkacaktır.

SİYASETTE ATATÜRK HAVALİMANI TARTIŞMASI

Haberin Devamı

Türkiye'de maalesef anlamadan, dinlemeden, istemezük diyen bir çevre olduğunu görüyoruz. 3. Havalimanı, Çanakkale Köprüsü, Marmaray gibi her projeye kategorik olarak karşı çıkan bir çevre var. Atatürk Havalimanı bir anlamda taşımacılıkla ilgili bir kısım İstanbul Havalimanı'na taşınmış vaziyette. Olağanüstü durumlar olabilir. Deprem vs, gibi konularda Allah göstermesin. Yapılmış bir hastane var. Dışarıdan gelecek hastalar orada hemen kullanabilir. 

Atatürk Havalimanı'nın uçuşa kapatılacağı algısı doğru değildir. Sabiha Gökçen ve  İstanbul Havalimanı'nda uçuşlar devam ediyor. Pistler en azından bir tanesi korunacak. İmara açılacak iddiası yalandır. Havalimanı çevresi kesinlikle imara açılmayacak. Bunlar açıklanan projeler. 

YARGITAY'IN CANAN KAFTANCIOĞLU KARARI

Mahkeme süreçleri siyasetle ilgili süreçler değildir, yargıda devam eden süreçlerdir. Bildiğim kadarıyla dosyaların içeriğinde siyasi sözleri dolayısıyla ortaya çıkmış bir sonuç vardır. Mahkeme süreçleri devam ediyor. AK Parti olarak siyasi yasakların hepsine karşı olduk.