Teknoloji NASA'dan Çin'e Mars fotoğrafları için tebrik mesajı

NASA'dan Çin'e Mars fotoğrafları için tebrik mesajı

20.05.2021 - 17:05 | Son Güncellenme:

Çin kısa bir süre önce Mars'a aracını indirmiş ve Kızıl Gezegen'den kaydedilen ilk fotoğrafları yayımlamıştı. Büyük heyecan yaratan paylaşım sonrası, NASA'dan Çin'e tebrik mesajı geldi.

NASAdan Çine Mars fotoğrafları için tebrik mesajı

Mars görevleriyle dikkat çeken ülkelere Çin de kısa süre önce eklendi. Geçen günlerde Çin'in Zhurong aracının Mars'a indiğini öğrenmiştik. Mars çalışmaları kapsamında Çin'den iki yeni fotoğraf paylaşıldı.

Haberin Devamı

Çin Ulusal Uzay Yönetiminden (CNSA) Zhurong'dan telemetri sinyalinin alındığı ve gezginin başarılı şekilde Mars'a indiği bildirilmişti. Bunun ardından başarılı bir şekilde çalışmalarına başlayan Mars aracı, ABD ve Rusya'nın ardından Çin, Mars'a gezgin yollayan üçüncü ülke olmuştu.

NASAdan Çine Mars fotoğrafları için tebrik mesajı

Global Times'ın Twitter hesabı üzerinden paylaşılan yeni görseller, aracın başarılı bir şekilde çalıştığını gözler önüne seriyor. 

Yapılan paylaşımda :''China's Zhurong rover sends back images from Mars'' yazıyor. Çin'in Zhurong aracının Mars'tan footoğrafları bize ulaştırdığı vurgulanıyor. 

NASAdan Çine Mars fotoğrafları için tebrik mesajı

Bu paylaşımların ardından ise NASA Yöneticisi Bill Nelson yaptığı bir basın açıklamasında: “Zhurong Mars gezgininin ilk görüntülerini aldığı için Çin Ulusal Uzay İdaresi'ni tebrik ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Dünya Mars'taki robotik kaşiflerin uluslararası bilimsel topluluğu büyüdükçe, ABD ve dünya Zhurong'un insanlığın Kızıl Gezegen hakkındaki bilgilerini ilerletmek istiyor. Bunun için ilerlemenin dört gözle beklendiğini aktaran Nelson: "Mars'a insanları indirmek için gereken yetenekleri geliştirmeye yardımcı olacak gelecekteki uluslararası keşifleri dört gözle bekliyorum.'' dedi.