Tatil Soğucak Yaylası Sakarya İlinde Nerededir Ve Nasıl Gidilir? Rakım Bilgileri Ve Özellikleri

Soğucak Yaylası Sakarya İlinde Nerededir Ve Nasıl Gidilir? Rakım Bilgileri Ve Özellikleri

24.09.2020 - 02:31 | Son Güncellenme:

Geniş arazisi ile muhteşem havası eşliğinde Soğucak Yaylası görülmesi gereken en özel yerler arasında bulunuyor. Etrafı gür ormanlık alanlarla kaplı bölge, bol oksijeni ile stresten uzak şehrin gürültüsünden kurtularak muhteşem bir doğal ziyaret imkanı tanımış durumda. Peki, Soğucak Yaylası Sakarya ilinde nerededir ve nasıl gidilir? Rakım bilgileri ve özelliklerini sizler için derledik.

Soğucak Yaylası Sakarya İlinde Nerededir Ve Nasıl Gidilir Rakım Bilgileri Ve Özellikleri

Özellikle yürüyüş yapmak için geniş arazisi ile beraber düzlük alanları bulunan Soğucak Yaylası, son dönemlerin en popüler alanlarından biridir. Aynı zamanda bölge mevsime bağlı olarak kamp kurma imkanı da tanıyor. Kolay ulaşım imkanı ile muhteşem doğal güzelliğini bölgeye giderek şahitlik edebilirsiniz.

Soğucak Yaylası Sakarya İlinde Nerededir?

Soğucak Yaylası Sakarya ilinde Sapanca ilçesi içerisinde bulunuyor. Bölgeden yaklaşık olarak 15 kilometre kadar uzaklıktaki alan, eşsiz manzarası ile görülmeye değer yerlerden biridir. Sapanca ilçesine ulaşım sağlayarak rahatlıkla bu bölgeden gitmek mümkündür.

Soğucak Yaylası Sakarya İlinde Nasıl Gidilir?

Soğucak yaylasına kolay bir lokasyon üzerinden ulaşım imkanı bulunuyor. TEM otoyolu üzerinden istanbul-sapanca arası 100 kilometre olmak suretiyle şahsi araçlarla kolayca ulaşım gerçekleştirilebilir. Gişelerden sonra Sapanca tabelasını takip ederek rahatlıkla bölgeye gelmek mümkündür. Daha sonra yaylada belasını görebilir ve bu yöne dönerek Sapanca üzerinden Soğucak Yaylasına ulaşım sağlayabilirsiniz.

Soğucak Yaylası Rakım Bilgileri

Yaklaşık olarak 900 dönümlük bir arazi ile harika bir yürüyüş imkanı sağlayan Soğucak Yaylası, deniz seviyesinden 1100 metre yukarıda bir rakıma sahiptir. Nefis bir yayla manzarası ile bol oksijenli bir alan sunan Soğucak Yaylası, aynı zamanda kamp kurmak için de elverişli alanlar sunuyor. Ayrıca rakımı çok yüksek olmadığı için kolayca gidebilecek ve ziyaret edilebilecek en güzel yaylalar içerisinde yer aldığını söylemek mümkün.

Soğucak Yaylası Özellikleri

Temiz ve güvenli bir yer olması ile beraber doğa yürüyüşü yapmak için elverişli alanları bulunan bir yayla olarak öne çıkıyor. Çok temiz ve doğallığıyla inanılmaz güzellikteki Soğucak Yaylası, keyifli bir parkur aktivitesi yapma imkanı sağlamış özel yerlerden biri. Gündüzleri Gür ormanlık alanı ile muhteşem bir manzara sunarken, geceleri ay ile beraber yıldızları izleme imkanı tanıyor.

Yazın belirli zamanlarında ise yaylada farklı şenlikler düzenlenmektedir. O yüzden yaz aylarında gidilerek istenirse bu şenliklere katılmak mümkün. Geniş düzlük arazinin çevresini sarmalamış olan gür ormanlık alanlarda, yayla yürüyüşü en iyi şekilde yaşama imkanı tanımış durumda. Eğer bir yayla ziyarete gerçekleştirme düşüncesi içerisinde iseniz, mutlaka Soğucak yaylasını ziyaret etmenizde fayda var.