Populer Bilim Enerji tasarrufu sağlayarak serinleyin!

Enerji tasarrufu sağlayarak serinleyin!

27.07.2012 - 17:30 | Son Güncellenme:

Mitsubishi Electric Klima cihazlarının enerji tasarrufuna katkı sağlayan birkaç özelliğini yakından tanıyın.

Enerji tasarrufu sağlayarak serinleyin

ENERJİ TASARRUFUNU DESTEKLEYEN ÖZELLİKLERİN KLİMANIZDA BULUNMASINA ÖZEN GÖSTERİN

I-See Sensor - Hissedilir Sıcaklık Kontrolü

Sensör bir taraftan diğer tarafa otomatik olarak tarayarak 150°’lik geniş bir açıyla zemin sıcaklığını kontrol eder.

Haberin Devamı



Alan (AREA) Sıcaklığı Kontrolü

“i-see Sensörü” bütün odayı kısım kısım kontrol eder ve üflenen havayı sıcaklığın ayar sıcaklığı ile uyuşmadığı bölgelere yönlendirir. Oda soğutulurken, odanın orta kısmının daha sıcak olduğu algılanırsa, bu bölgeye daha fazla hava gönderilir.) Bu özellik gereksiz ısıtma/soğutmayı önler ve elektrik giderinin azaltılmasına katkı sağlar.

Konvansiyonel klimalar oda sıcaklığını ayarlayabilmek için oda içerisinde üst seviyedeki sıcaklığı kontrol eder ve oda konforuna en kuvvetli etkisi olan zemin seviyesindeki sıcaklığı göz önüne almaz. Odanın her yerinde optimum konfor düzeyinin elde edilmesini güvence altına almak için, “i-see Sensör” zemin seviyesindeki sıcaklığı kontrol eder ve “hissedilen sıcaklığı” (yani ortamdaki insanların hissetiği sıcaklık) hesaplar. Aşırı ısıtma/soğutmayı önleyecek şekilde üflenen hava hızı ve sıcaklığı ayarlanır, böylece aşırı elektrik tüketimi önlenir.

Ekonomik Soğutma Modu – Econo Cool

“Econo Cool”, hava üfleme sıcaklığına bağlı olarak kişiye doğru yönlendirilen hava miktarını ayarlayan dahice bir sıcaklık kontrolü özeliğidir. Ayar sıcaklığı konfordan ödün vermeksizin 2°C kadar artırılabilir, böylece enerji veriminde %20 kadar bir kazanç elde edilir. (Fonksiyon manuel soğutma işleminde kullanılabilir.)

Ekonomik Soğutma Modu Sıcaklık konvansiyonel soğutma moduna göre 2°C daha yukarı ayarlanmış olmasına rağmen konforlu bir iç ortam elde edilir.

“I Feel” Kontrol

“I Feel” özelliğine sahip klimanız en çok istenen sıcaklık ayarını ezberler. Uzaktan kumanda üzerindeki “TOO WARM” (çok sıcak) veya “TOO COOL” (çok soğuk) düğmelerine basılması durumunda, sistem tercihi kontrol hafızasına ekler ve en konforlu sıcaklık sağlanacak şekilde sıcaklığı ayarlar. Klimanın bir sonraki çalıştırılışında bu sıcaklık ayarı kullanılır.

Yukarıda belirtilen özelliklerin her biri, farklı model klimalar için geçerlidir. Detaylı bilgi için bayi, satış noktası, çağrı merkezi yada klimaplus.com.tr adresinden bilgi alabilirsiniz.

Yazarlar