Teknoloji Index Nedir? Google Dizini (İndex) Kontrolü Nasıl Yapılır, Nasıl İndeks Alınır?

Index Nedir? Google Dizini (İndex) Kontrolü Nasıl Yapılır, Nasıl İndeks Alınır?

13.03.2021 - 05:19 | Son Güncellenme:

Son zamanlarda kullanımı oldukça yaygın halde bulunan "Index" ifadesi internet kullanıcılarının olmazsa olmaz durumlarından bir tanesidir. Kelime anlamı olarak internette arama yapılan unsura ait yapılan taramaların ziyaretçiye belli bir kritere dayandırarak sıralaması ve kullanıma hazır hale getirmesi şeklinde ifade edilmektedir. Peki index bu tarama işlevini nasıl yapıyor? Kullanıcıya hangi kriterlere göre sunuyor? İşte, index mekanizmasının kullanım şekilleri.

Index Nedir Google Dizini (İndex) Kontrolü Nasıl Yapılır, Nasıl İndeks Alınır


İndex web tarayıcılarından aradığımız bilgileri belirli bir kriter başlığı altında kullanımımıza sunan bir web hizmetidir. Bu bağlamda index, arama motorları vasıtası arayıcılığı ile çalışmaktadır.

Index Nedir?

Arama motorlarınca sitelerin taranması, sayfaları dizine eklemesi ve bunu web ziyaretçisine belli bir sıralamaya göre sunması şeklinde index ifadesinin tanımı yapılabilmektedir.

Google Dizini (index) Kontrolü Nasıl Yapılır?

Bu işlem için öce Google Search Console bölümüne giriş yapılır. Daha sonra ilgili URL, tarama çubuğuna yapıştırılır ve istenilen URL dizine ekle butonu sayesinde eklenebilir ve ayrıca kontrolü de yapılabilir.

Nasıl İndeks Alınır?

Sitelerin daha hızlı bir şekilde index alması için sosyal medya gezintisinin çok olması gerekmektedir. Çünkü böylece yapılan paylaşımlar etkili olmakta ve index alınmasını olumlu etkilemektedir.