Teknoloji Kullanıcılar Apple'ın M1 işlemcili Mac'lerinde sorun bildiriyor

Kullanıcılar Apple'ın M1 işlemcili Mac'lerinde sorun bildiriyor

24.02.2021 - 10:11 | Son Güncellenme:

Apple radikal bir kararla Intel işlemcilerden vazgeçmiş ve kendi Apple M1 işlemcili Mac'lerini tanıtmış ve hemen piyasaya sürmüştü. Hal böyleyken bu işlemciye sahip cihazların nasıl performans sergilediği merak konusu haline gelmişti. Performans testlerinden alnının akıyla çıkan yeni M1 işlemcili Mac'ler, hakkında kullanıcılar sorun bildirmeye başladı.

Kullanıcılar Appleın M1 işlemcili Maclerinde sorun bildiriyor

Apple M1 işlemcili Mac'lerine çok güveniyor. Gerek performans artışı gerek şirketin üzerindeki 'işlemcideki dışa bağımlılıktan kurtulma' gibi konular sebebiyle dikkat çeken bu Mac'ler hakkında kullanıcılar sorunlar bildirmeye başladı. 

Haberin Devamı

Apple tanıttığı andan itibaren Mac'lerinde 4 kat performans artışı ve daha uzun süreli kullanım vadediyordu. Kullanıcıların bildirdiği kadarıyla M1'li Mac'lerde yaşanan bir sorun sebebiyle aşırı SSD kullanımı ortaya çıkıyor. SSD'nin fazla kullanılması demek performansın etkilenmesi anlamına geliyor. 

Apple bu sorun hakkında henüz açıklama yapmadı

ARM yapılı olan bu yeni Mac'lerde kullanıcıların bir işlem yaptığında SSD'ye fazla yük biniyor ve bu SSD'nin ömrünü etkileyebilir. Twitter üzerinden Linus Tech Tips forumlarından paylaşılan sorunlar sıralandı.

Kullanıcılar Appleın M1 işlemcili Maclerinde sorun bildiriyor

Kullanıcılar kısa süre için yüksek oranda sürücü kullanımına dikkat çekiyor. Yeni Macbook'ların bazı daha profesyonel kullanıcıları, nispeten kısa bir süre içinde son derece yüksek sürücü yazmaya maruz kalıyor ve en ciddi durumlar arasında ise, SSD'lerin garanti edilebilir maksimum TBW değerinin yaklaşık yüzde 10-13'ünü "tüketmiştir" yer alıyor. 

Haberin Devamı

Sorunun arkasındaki sebep bilinmemekle beraber eğer yazılımsal kaynaklı ise Apple'ın bu sorunu bir güncelleme ile çözebileceği söyleniyor.