Oyun Oyun konsolları yarışıyor!

Oyun konsolları yarışıyor!

14.09.2012 - 17:04 | Son Güncellenme:

Tivilogy.com'un haberine göre Playstation ve XBox'ın ardından Nintendo da TV için adım attı.

Oyun konsolları yarışıyor

Oyun konsolları sadece oyun bazlı cihaz olmaktan çıkıp artık birer medya platformu yolunda hızlı ve emin adımlarla ilerliyorlar. Playstation ve Xbox’dan sonra Nintendo’da TV için adım attı.

Özellikle Xbox’da ki Hulu, Netflix, Amazon Instant video ve HBO Go gibi uygulamaların başını çektiği bir oyun ve daha fazlası modeline hızlı giriş yaptılar. Bu aktivitelerin birazda olsa gerisinde kalan Nintendo Wii, bugün yaptığı basın açıklaması ile yeni Nintendo Wii de kullanacağı platform olan ve Wii’leri bir media center a dönüştürecek olan Wii U platformunu açıkladı.

Nintendo Wii U platformunda dikkatimizi çeken en büyük özellik ise yeni Nintendo TVii. Wii U GamePad ile zenginleştirilmiş bu yeni özellik kullanıcıların TV Showlarını, Filmleri, spor temalı içeriği rahatça bulmasını ve izlerken diğer kullanıcılar ile birlikte angaje olmasını sağlayacak. Programları Wii U Video Entertainment, TV channels and your own TiVo DVR üzerinden içerik keşfi yapılabilecek. Kasım ayında çıkacak Nintendo Wii U ilk etapta sadece ABD ve Kanada görücüye çıkacak.

Nintendo’nun TV özelliğinde iş birliği yaptığı şirket ise Apple’ın uygulama dükkanındaki en fazla indirilen TV Rehberi uygulamasını yapan I.TV. TV rehberi dışında şirket AOL, Huffington Post, and Entertainment Weekly gibi devlere, sosyal TV ve ikincil ekran uygulamaları yapıyor. Aylık ortalama 15 milyon kullanıcı i.TV’nin keşif aracı üzerinden geçip TV’lerde içerik tüketiyor ve angaje oluyor.