Melih Aşık

Melih Aşık

m.asik@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

“Kazı - kazan”ı anımsatan bu başlık da nereden çıktı derseniz... Kemal Kılıçdaroğlu’nun önceki gün yaptığı basın toplantısında söylediklerinden... Sözlerine, “Seçimin tek kaybedeni AK Parti’dir, tam 7 puan geriledi” diye başlayan Kemal Bey hemen ardından kendilerinin başarılarını sıraladı.
“...AK Parti’ye parlamentoda çoğunluğu kaybettirdik... Dünün güçlü adamını ‘Topal Ördeğe’ çevirdik... Yüzde 10 barajını yerle bir ettik... Orta Anadolu’nun pek çok ilinde yıllar sonra ilk kez milletvekili çıkarmayı başardık... Sesimiz artık Orta Anadolu’da daha gür çıkacak... İktidar iki partiden oluşan parlamento istiyordu, bunu engelledik...”

Haberin Devamı

***

Belli oldu ki, seçimlerden hangi sonuç çıkarsa çıksın Kemal Bey her durumda kendisini başarılı kabul ediyor. O yüzden de istifayı aklından geçirmiyor. Bugün toplanacak Parti Meclisi’nin gündemine “ihraçları” aldırmasına bakılırsa... Partide kendisine karşı yükselen itirazları ihraç tehdidiyle bastırmayı düşünüyor.
AKP ile seçim yarışından 8 kez yenik çıkan Kemal Bey’in ve onun liderliğinde CHP’nin, önümüzdeki yerel seçimden başarılı çıkması için sebep yok. Ancak Kemal Bey belli ki önemli olanın sonuç değil, koltukta kalmak olduğunu düşünüyor. CHP artık çetin bir liderlik sorunu yaşayacak.


S400 çıkmazı...

ABD Senatosu’nun F-35’lerin Türkiye’ye satışını askıya alan tasarıyı kabul etmesinden sonra ABD Dışişleri Bakanlığı da kesin hatlı bir açıklama yaptı.
ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wess Mitchell: “Türkiye’ye S-400’ler almasının sonuçları olacağını net biçimde ilettik” diye konuştu.
Bizim anlayamadığımız şu...
Türkiye 2013 yılında Çin’den S 2000 füzeleri almak üzere görüşmelere başlamıştı. Bu görüşmelerin ileri bir safhasında ABD ve NATO baskıya başladı. Bu baskılar üzerine Ankara Çin’den füze alımından vazgeçti.
Aynı baskıların Rusya’dan S400 füzelerinin alımında da geleceği belliydi. Ankara bunu bile bile neden S400’lerle ilgili anlaşmayı durdurmadı?
Gelinen noktada S400’lerle ilgili anlaşma yapılmış, ön ödeme gerçekleşmiş, füzelerin üretimi başlamış vaziyette.
Şimdi ne olacak?

Haberin Devamı

İSKELE

Bundan 10 yıl önce lodosta batan Karaköy iskelesinin yenisi nihayet yapıldı, yerine konuldu.
İki katlı iskele eskisine göre daha büyük, denizde daha çok yer işgal ediyor.
Bu iskeleden Kadıköy, Üsküdar ve Eyüp seferleri yapılacak...
Rahmetli Çetin Altan eski iskelede bir tuvalet olmamasını zaman zaman eleştirirdi.
İskelede rastladığımız ilgililere tuvaleti sorduk...
- Yolcular için tuvalet yok, belki ilerde ikinci kata yapılır, dediler...
Mutlaka yapılmalı...

KÖRLİNG

Seçim kampanyası sırsında CHP’nin gençlere dönük bir reklam filmi yayınlandı. Filmde Kemal Kılıçdaroğlu gençlerin taleplerini şöyle seslendiriyordu:
“Instagram’da filtreler artsın, Snapchat’te efektler çoğalsın. Curling artık hak ettiği ilgiyi görsün, milli gururumuz olabilsin... Oyunda cheat yapılmasın, herkes hak ettiği frag’e kendi emeğiyle ulaşsın istiyorum...”
Gençlerin gerçekten böyle talepleri mi var? Yoksa biz mi çok gerilerde kaldık? Bilemiyoruz... Siz de Curling’in ilgiyi hak ettiğini ancak bu ilgiyi göremediğini düşünüyor, bu yüzden dertleniyor musunuz?
Merak ettik...

Haberin Devamı

AYIP

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, HDP gibi partilerin ve birçok STK’nın bir araya gelerek oluşturduğu Adil Seçim Platformu, bir açıklama yayınladı. Platform, saat 21’e kadar sistemde sorun yaşandığını bildirdi. CHP’lilerin peyderpey bu platformun verdiği rakamları açıkladıklarını sanıyorduk. Meğer onlar da AA’nın verdiği rakamları aktarmışlar. En azından bunu açıklayabilirlerdi. Halkı yanıltmışlar. Olmadı... Ayıp oldu...