Nil Kural

Nil Kural

nil.kural@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Kurucuları arasında Steven Spielberg’ün de bulunduğu DreamWorks Animation’ın başarılı serisi “Madagaskar”, 4 yıl sonra üçüncü filmiyle karşımızda.

Sirkle Avrupa turu


Aslan Alex, zebra Marty, zürafa Melman ve suaygırı Gloria, evlerine yani New York’taki hayvanat bahçesine dönmeye çalışıyorlar. Ancak kazayla kendilerini Avrupa’da buluyorlar. Peşlerine hayvan kontrol biriminden azılı Fransız Chantel DuBois takılınca, tek bir çareleri kalıyor; bitap durumda bir sirke katılmak. Ancak sirkin New York’a gitmek için iyi bir gösteri çıkarması gerekiyor ve bu görev de kahramanlarımıza düşüyor...

Haberin Devamı


Serinin önceki filmlerinden tanıdığımız kahramanlara sirk dolayısıyla eklenen yan karakterler, filme beklenen taze kanı sağlıyor. Filmin çocukları yine memnun edeceğine şüphe yok. Ama bu kez büyüklerin de düşünüldüğü göze çarpıyor. Bu durumda, senaryo ekibindeki ilginç bir ismin etkisi olduğu iddia edilebilir. Filmin senaristleri arasında bulunan Noah Baumbach, Wes Anderson ekibinden ABD’li bağımsız bir yönetmen; sivri ve zeki bir kalem. 3D seçeneğiyle vizyona giren film, hedef kitlesi çocukların yanı sıra büyüklerin de iyi zaman geçirebileceği, eli yüzü düzgün bir çalışma.

“Madagascar 3: Europe’s Most Wanted / Madagaskar 3: Avrupa’nın En Çok Arananları”
Yön.: Eric Darnell, Tom McGrath, Conrad Vernon Ses.: Ayça Bingöl (Gloria), Levent Sulun (Narty), Yekta Kopan (Alex), Uğur Arslanoğlu (Skipper), Murat Şenol (Maurice) Sen.: Eric Darnell, Noah Baumbach
Müz.: Hans Zimmer

“Liseli Polisler”

‘80’lerin nostaljik tadı...

Johnny Depp’i dünyaya tanıtan 1980 sonlarının TV dizisi “21 Jump Street”, başrollerini Jonah Hill ve Channing Tatum’un paylaştığı bir sinema uyarlamasıyla karşımızda.

Sirkle Avrupa turu
“Liseli Polisler”de, yaşlarından küçük gösteren acemi polis memurları Morton Schmidt (Jonah Hill) ve Greg Jenko (Channing Tatum) özel bir birime atanırlar. Görevleri, 7 yıl önce mezun oldukları liseye dönmek ve bir uyuşturucu çetesinin tepesindeki ismi yakalamak.
Lise yıllarında dışlanan Morton ve popüler yakışıklı Greg, bu defapek hatırladıkları gibi bir ortam bulmazlar.

Haberin Devamı


Komedi aksiyon türündeki film, tipik Hollywood kalıplarını takip eden, finale doğru bir nebze toparlayan bir yapım. Ancak 1980’lerin nostaljik tadını yakalayabildiğini söylemek mümkün değil.
Nitekim dizinin sosyal konulara el atan dram bölümleri tamamen göz ardı edilip, safkan bir komedi aksiyon ortaya çıkarılmış. Bu kararın çok iyi bir sonuç verdiği söylenemez.

“Hayatının Seçimi”

Bir binanın tepesinde

Bir binanın tepesinde kendisini aşağıya atmak için çıkan Gavin’ı (Charlie Hunnam) aşağı inmeye ikna etmek için dedektif Hollis Lucetti (Terrence Howard) görevlendirilir. Lucetti, Gavin’ı ölüme sürükleyen hikayeyi dinlemeye başlar. Bu hikaye, umutsuz bir tip olan Gavin’ın koyu dindar komşusu Joe Harris’ın (Patrick Wilson) çekingen karısı Shana’yla (Liv Tyler) yakınlaşmasıyla başlar.

“Hayatının Seçimi / The Ledge”in en ilginç karakteri, başarılı bir performansla Patrick
Wilson tarafından canlandırılan Joe...


“Sezar Ölmeli”

Altın Ayı ödüllü

Haberin Devamı

İtalyan usta yönetmenler Paolo Taviani ve Vittorio Taviani’nin yönettiği bu yıl Berlin Film Festivali’nden Altın Ayı ile dönen “Sezar Ölmeli / Cesare Deve Morire”, yüksek güvenlikli bir hapishanede, Shakespeare’in “Jül Sezar”ını oynamaya hazırlanan bir grup mahkumun öyküsünü anlatıyor. Cosimo Rega, Salvatore Striano ve Giovanni Arcuri’nin rol aldığı film, bu yılki İstanbul Film Festivali’nde gösterildi.


“Mahşer Günü”

Kıyamet sonrası istismar

Xavier Gens’in imzasını taşıyan “Mahşer Günü / The Divide”, New York’ta yaşanan nükleer bir felaketin ardından bir apartmanın bodrumuna sığınan bir grup insanın insanlıktan çıkmasını anlatıyor. Yapım, ortalarından itibaren istismar türüne dönüyor.


“Lanetli Kız”

İspanya’dan korku

İspanyol korku filmi “Lanetli Kız / Dictado”, çocukları olmayan bir çiftin bir çocukluk arkadaşlarının kızı olan Julia’ya bir süre bakmaya karar vermesiyle başlayan olayları konu alıyor.
Antonio Chavarrias’ın yönettiği filmde Juan Diego Botto, Barbara Lennie, Magica Perez ve Marc Rodriguez rol alıyorlar.


“Soluksuz Gece”

Luc Besson izinde Fransız aksiyonu

Frederic Jardin’in yönettiği, Tomer Sisley, Laurent Stocker ve Serge Riaboukine’in rol aldığı “Soluksuz Gece / Nuit Blanche”, bir soygun sahnesi ile açılıyor. Birol Ünel’in de Türk bir uyuşturucu satıcısı rolünde karşımıza çıktığı film, Hollywood aksiyonlarının izinden gidiyor ve Luc Besson’un öncülüğünü yaptığı ana akım Fransız aksiyonlarını akla getiriyor. Aksiyonunun hakkını verse de türde özel bir başarı elde ettiği söylenemez.

“Anahtar”

Kuzey Kıbrıs’tan bir film

Cemal Yıldırım imzasını taşıyan “Anahtar”da Hatice Tezcan, Cihan Tarıman, Hüseyin Ağlamaz ve Barış Burcu rol alıyorlar. Kıbrıs yapımı film, bu coğrafyada geçiyor. Film, Ümran adlı bir kadına aşık olan Selim’in karıştığı bir cinayet etrafında dönüyor.