2018 2019 Eğitim Öğretim Yılı

2018 2019 Eğitim Öğretim Yılı

Son dakika 2018 2019 eğitim öğretim yılı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan 2018 2019 eğitim öğretim yılı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan 2018 2019 eğitim öğretim yılı haber sayfamızda...

2018 2019 Eğitim Öğretim Yılı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 582 2018 2019 eğitim öğretim yılı haberi bulunmuştur.
8 çocuk, 8 yaşanmış hikaye, 8 travma
8 çocuk, 8 yaşanmış hikaye, 8 travma Yaşadıkları travmalarla hayatlarının renklerini kaybetmiş 8 çocuğun öyküsünü anlattığı, tüm geliri Koruncuk (Korunmaya Muhtaç Çocuklar) Vakfı’na bağışlanan ‘Çocukluk Çağı Travmasının Yansımaları: Tüm Renklerini Kaybetmiş Gökkuşağı Hikâyeleri kitabının editörü Dr. Psikolog Deniz Aktan ile kitabın detaylarını konuştuk.
28.11.2020 Kültür Sanat
MEB, çocuklar için 'Online İnovasyon Yarışması' düzenledi
MEB, çocuklar için 'Online İnovasyon Yarışması' düzenledi Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında "Online İnovasyon Yarışması" düzenlendi.
23.04.2020 Gündem
Işık’ın eTwinning projesi  Avrupa ikincisi oldu
Işık’ın eTwinning projesi Avrupa ikincisi oldu FMV Işık Okulları Twinning Kulübü bünyesinde 2018-2019 eğitim öğretim yılında 15 İspanyolca öğrencisi tarafından yürütülen “Ciudadan@ Digital 5.0 (Dijital Vatandaş 5.0)” isimli eTwinning projesi, Ulusal ve Avrupa Kalite etiketleriyle ödüllendirilmenin ardından 932 örnek proje içinden 7-11 yaş kategorisinde ikincilik ödülü aldı.
26.02.2020 Eğitim
Sınava hazırlık el yakıyor
Sınava hazırlık el yakıyor Ortaokul ve liselerde ders kitapları MEB tarafından veriliyor. Ancak lise ve üniversite sınavlarını kazanabilmek için öğrenciler takviye kitaplar almak zorunda. Özel ders, kurs, soru kitapları derken ailelerin cebinden bir sınav döneminde en az 15 bin TL çıkıyor
1.11.2019 Eğitim
AÖL yeni kayıt ve kayıt yenileme ne zaman son buluyor? Kayıt nasıl yapılır?
AÖL yeni kayıt ve kayıt yenileme ne zaman son buluyor? Kayıt nasıl yapılır? AÖL yeni kayıt ve kayıt yenileme devam ediyor. Kayıtlarını yapanlar sınav tarihlerini beklerken henüz hiçbir işlemde bulunmayanlar kayıtların ne zaman sona ereceğini sorgulayıp "AÖL yeni kayıt ve kayıt yenileme nasıl yapılır?" sorusuna cevap arıyor.
20.09.2019 Eğitim
Bakan Gül'den öğrencilere 'Hukuk ve Adalet' dersi
Bakan Gül'den öğrencilere 'Hukuk ve Adalet' dersi Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, ortaokul öğrencilerine eğitim öğretim dönemlerinin ilk Hukuk ve Adalet dersini verdi.
11.09.2019 Siyaset
AÖF yaz okulu sınav giriş belgesi yayımlandı! AÖF sınav giriş belgesi sorgulama
AÖF yaz okulu sınav giriş belgesi yayımlandı! AÖF sınav giriş belgesi sorgulama AÖF yaz okulu sınav giriş belgeleri Anadolu Üniversitesi tarafından yayımlandı. 14-15 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek olan AÖF yaz okulu sınav giriş belgelerini sorgulamak isteyen adaylar https://aof.anadolu.edu.tr adresi üzerinden e-posta veya TC kimlik numalarının yanı sıra şifrelerini girdikten sonra sorgulama yapabilecek.
10.09.2019 Gündem
AÖL ek sınav sonuçları açıklandı mı? Açık liseye nasıl kayıt olunur? Kayıt yenileme nasıl yapılır?
AÖL ek sınav sonuçları açıklandı mı? Açık liseye nasıl kayıt olunur? Kayıt yenileme nasıl yapılır? 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılının heyecanı başladı. Açıköğretim Lisesi öğrencileri ise harekete geçti. 21 Ağustos 2019 tarihinde başlayan AÖL'e ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri, 27 Eylül 2019'da sona erecek. Peki Açık liseye yeni kayıt işlemi nasıl yapılır? Kayıt yenileme işlemli nasıl tamamlanır? AÖL öğrencilerini merakla araştırdığı diğer konu AÖL ek sınav sonuçları ise...
9.09.2019 Gündem
MEB, eğitim öğretim istatistiklerini açıkladı
MEB, eğitim öğretim istatistiklerini açıkladı Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB) açıklanan verilere göre, Türkiye'de örgün eğitim alan okul öncesi eğitim, ilköğretim ve ortaöğretim düzeyinde toplam 18 milyon 108 bin 860 öğrenci bulunuyor.
7.09.2019 Gündem
AÖL kayıt ücreti ne kadar? AÖL ilk kayıt ve kayıt yenileme
AÖL kayıt ücreti ne kadar? AÖL ilk kayıt ve kayıt yenileme AÖL ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri devam ediyor. 2019-2020 eğitim öğretim yılı için 21 Ağustos'ta başlayan kayıt işlemleri 27 Eylül'e kadar devam edecek. Peki, AÖL kayıt ücreti ne kadar?
5.09.2019 Gündem
AÖL ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri nasıl yapılır? AÖL kayıt yenileme tarihleri
AÖL ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri nasıl yapılır? AÖL kayıt yenileme tarihleri AÖL ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri başladı. MEB tarafından yapılan açıklamada AÖL ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin 21 Ağustos itibariyle başladığı bilgisi adaylara duyuruldu. AÖL'e ilk kez kayıt yaptıracak olan öğrenciler il ve ilçe merkezlerinde bulunan Halk eğitim merkezlerinde başvurularını yaptıktan sonra ilk kayıt başvuru ücretini anlaşmalı bankalara yatıracak. Peki AÖL kayıt yenileme işlemleri ne zaman sona erecek?
27.08.2019 Gündem
Bekçilik yazılı sınav giriş belgesi nasıl alınır? Sınav ne zaman? (2. Dönem)
Bekçilik yazılı sınav giriş belgesi nasıl alınır? Sınav ne zaman? (2. Dönem) 2. Dönem Bekçilik yazılı sınavı için giriş yerleri belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden duyurulan bekçilik sınav girşi belgeleri yoğun ilgi görüyor. Peki 2019/2. Dönem Bekçilik yazılı sınavı ne zaman uygulanacak?
21.08.2019 Gündem
AUZEF bütünleme sınavı sonuçları nereden öğrenilir?
AUZEF bütünleme sınavı sonuçları nereden öğrenilir? İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi'nin bütünleme sınavı sonuçları öğrencilerin erişimine açıldı. AUZEF öğrencileri ise arayışa geçti. Peki AUZEF bütünleme sınavı sonuçları nereden öğrenilir?
8.08.2019 Gündem
AUZEF sınav giriş belgesi nasıl alınır? AUZEF bütünleme sınavı ne zaman?
AUZEF sınav giriş belgesi nasıl alınır? AUZEF bütünleme sınavı ne zaman? İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi bütünlme sınavının giriş yerleri belli oldu. AUZEF öğrencileri ise arayışa koyuldu. Peki İstanbul Üniversitesi AUZEF sınav giriş belgesi nasıl alınır?
30.07.2019 Gündem
AÖL 3. Dönem sınav sonuçları açıklandı mı? Yeni kayıt - kayıt yenileme ne zaman?
AÖL 3. Dönem sınav sonuçları açıklandı mı? Yeni kayıt - kayıt yenileme ne zaman? Açıköğretim Lisesi sınav 3. Dönem sınavları 6-7 Temmuz 2019 tarihlerinde uygulandı. AÖL 3. Dönem sınavlarına katılan öğrenciler, sınav sonuçları için arayışa koyuldu. Peki AÖL sınav sonuçları açıklandı mı? Ayrıca Açıköğretim Lisesi'ne yeni kayıt yaptırmak isteyen veya kayıt yenilemek isteyenlerin tarihi belli oldu. İşte AÖL iş takvimi haberimizde...
24.07.2019 Gündem
Açık lise sınav sonuçları açıklandı mı? AÖL 3. Dönem sınav sonuçları...
Açık lise sınav sonuçları açıklandı mı? AÖL 3. Dönem sınav sonuçları... Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanan Açıköğretim Lisesi 3. Dönem sınavları 6-7 Temmuz 2019 tarihlerinde gerçekleşti. AÖL öğrencileri sınav günleri sonrasında arayışa geçti. AÖL sınav sonuçları açıklandı mı? İşte Açık lise öğrencilerini yakından ilgilendiren tarihler...
22.07.2019 Gündem
AÖF üç ders sınav tarihi belli oldu! AÖF üç ders sınav giriş belgesi yayımlandı mı?
AÖF üç ders sınav tarihi belli oldu! AÖF üç ders sınav giriş belgesi yayımlandı mı? Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi 2018-2019 yılı üç ders sınavı için tarih belli oldu. AÖF öğrencileri üç ders sınavına hazırlanıken, diğer yandan AÖF üç ders sınav giriş belgesi sorgulama ekranını araştırıyor. İşte 2019 AÖF üç ders sınav tarihi ve konuyla ilgili ayrıntılar...
15.07.2019 Gündem
Yaz tatili ne zaman sona erecek? Okullar ne zaman açılacak?
Yaz tatili ne zaman sona erecek? Okullar ne zaman açılacak? 14 Haziran'da sona eren 2018-2019 eğitim öğretim yılının ardından gözler yeni eğitim öğretim yılına çevrildi. Milyonlarca öğrenci şu sıralarda yaz tatilinin tadını çıkarıyor. Okulların kapanmasının üzerinden bir ay gibi bir sürenin geçmesinin ardından ortaöğretimden liseye geçen adaylar tercih işlemlerini tamamladı. Peki 2019-2020 eğitim öğretim yılında okullar ne zaman açılacak? Yaz tatili ne zaman sona erecek?
12.07.2019 Gündem
Alman Lisesi mezunlarını verdi
Alman Lisesi mezunlarını verdi İstanbul Alman Lisesi, 150’nci yılını kutladığı 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı’ndaki mezunlarını verdi.
11.07.2019 Cadde
Bekçilik yazılı sınavı ne zaman? Bekçilik sınavında hangi dersler çıkıyor?
Bekçilik yazılı sınavı ne zaman? Bekçilik sınavında hangi dersler çıkıyor? 2019/ 1. ve 2. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği yazılı sınavı hakkında duyuru yayımlandı. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından paylaşılan duyuruda 2019/ 1.ve 2. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Yazılı Sınav günü ve saatleri yer alıyor. Peki bekçilik yazılı sınavında hangi dersler soruluyor? Bekçilik yazılı sınavı ne zaman?
8.07.2019 Gündem
AÖL 3. oturum saat kaçta başlayacak? 6-7 Temmuz Açık Lise sınavı sonuç tarihi
AÖL 3. oturum saat kaçta başlayacak? 6-7 Temmuz Açık Lise sınavı sonuç tarihi AÖL sınavları bugün başladı. Binlerce adayın katılım gösterdiği sınavların ilk iki oturumu bugün yapıldı. Peki AÖL 7 Temmuz saat kaçta başlayacak? İşte hem bu sorunun cevabı hem de sınavların sonuç tarihi...
6.07.2019 Gündem
Baba kız aynı anda mezun oldu
Baba kız aynı anda mezun oldu Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nde düzenlenen törenle 3 bin öğrenci diplomalarını aldı. Mezun olanlar arasında yer alan baba ve kızı da aynı anda mezun olmanın sevincini yaşadı. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda gerçekleştirildi. Törene mezun olan 3 bin 100 öğrenci, aileleri ile Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı vekili Mustafa Seymen, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, Niğde İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, Şehit Ömer Halisdemir'in kardeşi Soner Halisdemir, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, akademik ve idari personel, davetliler, öğrenciler ve veliler katıldı. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılında eğitimini tamamlayarak diploma almaya hak kazananlar arasında 46 yaşındaki Mehmet Bulut ve kızı 22 yaşındaki Esma Bulut da vardı. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Radyo ve Televizyon Programcılığı Bölümü’nü başarıyla tamamlayan Mehmet Bulut aynı üniversitenin Ebelik Bölümü’nde eğitim alan kızı Esma Bulut’la birlikte diploma almanın sevincini yaşadı.
11.09.2019 Yaşam
Baba kız aynı anda mezun oldu
Baba kız aynı anda mezun oldu Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nde düzenlenen törenle 3 bin öğrenci diplomalarını aldı. Mezun olanlar arasında yer alan baba ve kızı da aynı anda mezun olmanın sevincini yaşadı.
6.07.2019 Gündem
Baba kız aynı anda mezun oldu
Baba kız aynı anda mezun oldu Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nde düzenlenen törenle 3 bin öğrenci diplomalarını aldı. Mezun olanlar arasında yer alan baba ve kızı da aynı anda mezun olmanın sevincini yaşadı.
6.07.2019 Gündem
Açık lise sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?
Açık lise sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Açıköğretim Lisesi 3. Dönem sınavları bugün uygulanmaya başladı. Yarın da devam edecek olan AÖL sınavları saat kaçta başlayacak? Peki 3. dönem açık lise sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte MEB tarafından belirlenen o tarih...
6.07.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

2018 2019 Eğitim Öğretim Yılı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.