Püf Noktası B3 Vitamini Nelerde Var, Hangi Besinlerde Bulunur? B3 Vitamini İçeren Besinler...

B3 Vitamini Nelerde Var, Hangi Besinlerde Bulunur? B3 Vitamini İçeren Besinler...

27.10.2021 - 15:07 | Son Güncellenme:

Yediğimiz her besin, içerdiği vitamin ve minerallerle sağlığımıza katkıda bulunur. Vücudumuzun en çok ihtiyacı olan vitamin çeşitlerinden birisi de B grubuna dahil olan vitaminlerdir. B grubu vitaminleri, B1, B2, B3, B5, B6, B10, B11 ve B12 vitaminleridir. Bu vitaminler, genel olarak B grubu vitaminler adı altında toplanır. B3 vitamini nelerde var, hangi besinlerde bulunur sizler için derledik.

B3 Vitamini Nelerde Var, Hangi Besinlerde Bulunur B3 Vitamini İçeren Besinler...

Beyin fonksiyonlarının ve bağışıklık sisteminin düzgün bir şekilde işleyebilmesi için vücudun B grubu vitaminlere ihtiyacı vardır. Merkezi sinir sistemini koruyan ve kırmızı kan hücrelerini artmasını sağlayan B grubu vitaminlerdir.

Haberin Devamı

B3 Vitamini Nelerde Var? 

B grubu vitaminleri içinde yer alan B3 vitamini, somon balığı, sığır ve kuzu eti, ton balığı, tavuk, hindi, kuşkonmaz ve buğday içinde bol miktarda bulunur. B3 vitamini, kan yapıcı ve bağışıklığı güçlendirici bir özelliğe sahiptir. Bu nedenle bu besinlerin düzenli olarak tüketilmesi gerekir.

B3 Vitamini Hangi Besinlerde Bulunur? 

Somon balığı, sığır ve kuzu eti, ton balığı, tavuk, hindi, kuşkonmaz ve buğday gibi ürünlerin içinde bol miktarda B3 vitamini yer alır.

B3 Vitamini Eksikliği Nelere Sebep Olur?

Kendinizi sürekli yorgun ve halsiz hissetmenizin en önemli nedenlerinden birisi de B vitamin eksikliği olabilir. B6 ve B12 eksikliği genellikle anemiye, yani halk arasındaki adı ile kansızlığa yol açar. Bu durum da kişileri çok halsiz düşürür. B6 ve B12 vitaminleri yemeklerden alınarak tırnak, saç ve cilt sağlığınızı geliştirmenize yardımcı olur. Aynı zamanda enerjiye çevrildiği için de vücut için çok önemlidir.

Haberin Devamı

Vejetaryenler ve hamile olan kişiler ya da bebek sahibi olmak isteyenlerde genellikle B6, B12 ve folik asit eksikliği çok daha fazla görülür. Bu nedenle de doğal besinlerle bu vitaminlerin alınması gerekir.

 

Yazarlar