Yaşam Banyo yapıp tuvalet kullanan güvercin! Milyonlar şaşkına döndü, böyle lüks olmaz

Banyo yapıp tuvalet kullanan güvercin! Milyonlar şaşkına döndü, böyle lüks olmaz

14.03.2024 - 06:36 | Son Güncellenme:

Kedilerin, köpeklerin eğitilince harikalar yarattığına hepimiz tanık olmuşuzdur. Peki itinayla tuvalet kullanan, banyo yapan, partilere katılan, en iyi mekanlarda güzel yemekler yiyen bir güvercinden bahsetsek... İşte lüks yaşamıyla dikkat çeken güvercin Pidge'nin ilginç hikayesi.

Banyo yapıp tuvalet kullanan güvercin Milyonlar şaşkına döndü, böyle lüks olmaz

Derleyen: Fazilet Şenol / Milliyet.com.tr - Abby Jardine ABD'nin New York şehrindeki evinin yakınlarında dairesinin yakınında bir çöpün yanında korkmuş ve yalnız bir güvercin gördü. Neredeyse uçamıyor, yuvadan çıkmaması gerekiyordu. Abby, yavru kuşu alıp götürmeden önce yaban hayatı rehabilitasyon merkeziyle temasa geçti. Kuş bakımı hakkında çok az bilgiye sahipti ve ne yapacağını bilmiyordu ancak yavru kuşu öylece bırakamazdı. Sahiplenmeye karar verdi. Yavruyu alarak sahiplenmeden önce tedavi için tesise götürdü.

Haberin Devamı

Banyo yapıp tuvalet kullanan güvercin Milyonlar şaşkına döndü, böyle lüks olmaz

BANYO YAPMAYI, TUVALET KULLANMAYI ÖĞRETTİ

Gerekli bakımlarını yaptıktan sonra güvercin bakıcılığıyla ilgili araştırmalar yapmaya başladı. Evcil hayvan olarak hiçbir zaman güvercin bakmamıştı, üstelik muhabbet kuşu bile beslemek ona göre değildi. Ancak yaptığı araştırmalar sonucunda güvercinleri evcilleştirebileceğini biliyordu. Evinin yakınlarında bulduğu bu sevimli ve arkadaş canlısı tüylü arkadaşını sonsuza kadar seveceğini anlamıştı. Ona 'Pidge' adını verdi. Abby Jardine, tüylü arkadaşı Pidge'e banyo yapmayı, beslenmeyi ve tuvaleti kullanmayı öğretmeye başladı.

Pidge, Abby'nin öğrettiği her şeyi çabuk öğrendi. Şimdi ise Abby'nin krem rengi deri çantasında nereye giderse onunla gidiyor. Jardine, Pidge ile olan sosyalliği konusunda, "Arkadaşlarımla bir şeyler içmek veya akşam yemeği yemek için dışarı çıkmak istersem onu çantama koyuyorum, o da hazır oluyor" dedi.

Haberin Devamı

Banyo yapıp tuvalet kullanan güvercin Milyonlar şaşkına döndü, böyle lüks olmaz

'HİÇBİR MEKANDAN ATILMADIK'

Eğer dışarıda yemeğe giderse Pidge'i 30 ila 40 dakikada bir tuvalete götürüyor, tuvaletin üstünde tutuyor ve Pidge gidiyor. Jardine, küçük arkadaşı için "O son derece sosyal ve son derece soğukkanlı, bu yüzden hiçbir bar veya restorandan atılmadık" ifadelerini kullandı.

Şimdi ise Pidge'nin New York'un kalabalık sokaklarında krem ​​renkli deri bir çantayla gezdiği video kliplerin yer aldığı 'Purse Pigeon' serisi 2,2 milyondan fazla izleniyor. Bu videolarda alışılmadık ikili, günlerini genellikle geceleri kasabada mekanlarda takılarak, taksileri durdurarak ve samimi partiler düzenleyerek geçiriyor. İnternetteki kuş gözlemcileri güvercinin lüks yaşamı karşısında hayrete düşüyor.

Banyo yapıp tuvalet kullanan güvercin Milyonlar şaşkına döndü, böyle lüks olmaz

BUNU YAPAN TEK KUŞ 'PİDGE' DEĞİL

Abby'nin, kuşunun gösterişli yaşam tarzını aktaran videosuna şaşkın izleyicilerden çok sayıda yorum geldi. Yorumlardan biri Abby gibi güvercin sahiplenen bir kadına aitti. Chelsea'de yaşayan bir pazarlama müdürü olan 24 yaşındaki Daphne Ciccarelle, 2023 Noel'inden birkaç gün önce onu Battery Park yakınında bir güvercini yaralı halde bulduktan sonra onu sahiplendi. Onu marka alışveriş çantasına koydu ve 86. Cadde'ye kadar yanında götürdü. Şimdi ise Abby'i ve güvercin arkadaşını marka çantasıyla şehirde bedava gezmeye davet ediyor.

Her ne kadar kuşların sıklıkla E. coli ve salmonella gibi endişe verici hastalık yayan patojen taşıdığı düşünülse de, güvercinler mikropları nadiren insanlara bulaştırabilir. Ve bu küçük minik gri yaratıklar, güneşte keyifli dakikalar geçiren tek canlılar değil. Bazı kişiler şahinlerin ve diğer yırtıcı kuşların düğünlerde özel konuk olarak yer alması için eğitim veriyor. Floridalı gelinlerden biri olan Courtney Laney, çılgın evlilikleriyle övünerek, "Düğünümüzde yüzük taşıyıcısı olarak bir şahinimiz vardı" notunu düştü.

Yazarlar