Genel Sağlık Diyet yapan bu 3 meyveden uzak dursun! Şekeri ve yağı iki katına çıkarıyor

Diyet yapan bu 3 meyveden uzak dursun! Şekeri ve yağı iki katına çıkarıyor

22.09.2023 - 13:55 | Son Güncellenme:

Diyet yapıp fit bir vücuda sahip olmak hemen herkesin hayali. Özellikle diyet listelerinde tatlı yerine yer alan meyveler ise çoğu zaman hayat kurtarıyor. Ancak öyleleri var ki siz kilo vermek isterken kilo alımına sebep olabilir. İşte diyet yaparken uzak durmanız gereken meyveler.

Diyet yapan bu 3 meyveden uzak dursun Şekeri ve yağı iki katına çıkarıyor

Sağlıklı beslenme alışkanlığı oluşturmanın en önemli adımlarından biri diyet listesine bol sebze ve meyve eklemektir. Tüm meyve ve sebzeler fast food'lardan, kızartmalaran ve hamur işlerinden daha sağlıklı olsa da doğru miktarda tüketmekte de fayda var. Özellikle diyet yapanların meyve tüketimi konusunda dikkatli davranması gerektiğine değinen Dr. Michael Mosley, diyetteyken tüketildiğinde kilo alımına sebep olan üç meyveyi açıkladı.

Haberin Devamı

Diyet yapan bu 3 meyveden uzak dursun Şekeri ve yağı iki katına çıkarıyor

800 kalorilik diyet

The Fast 800 (800 kalorilik diyet) isimli üç aşamalı bir kilo verme programı hazırlayan Dr Michael Mosley, Akdeniz tarzı beslenme stiline uygun olarak beslenen kişilerin stoklaması ve uzak durması gereken yiyecekleri sıraladı.

Özellikle kilo vermek isteyenlerin tatlı olan meyvelerden uzak durmasını öneren Dr. Micheal, mango, ananas ve kavun gibi tatlı meyvelerin diyet yaparken özellikle tüketilmemesi gerektiğine değindi. Sıraladığı meyvelerin fazla tüketiminin vücuttaki yağ ve şeker oranını iki katına çıkardığını belirten Dr. Micheal, Bu meyveler yerine daha az şekerli olan elma gibi meyvelerin tercih edilmesi gerektiğini belirtti.

Diyet yapan bu 3 meyveden uzak dursun Şekeri ve yağı iki katına çıkarıyor

Canınız tatlı çekiyorsa bunları yapabilirsiniz

Haberin Devamı

Eğer diyetteyseniz ve canınız çok tatlı çekiyorsa birkaç parça bitter çikolata tüketebilirsiniz. Daha uzun süre tok kalmak için az yağlı yerine tam yağlı ürünleri tercih edebilirsiniz.

Araştırmalar, orta derecede düşük karbonhidratlı, Akdeniz tarzı bir diyetin, vücudunuzun ideal kilosuna ulaşma ve bu kiloda kalma yeteneğini geri kazandırmanın yanı sıra kronik hastalık riskinizi azaltma konusunda eşsiz bir güce sahip olduğunu gösteriyor. Dünyada en çok araştırılan beslenme şekillerinden biri olan Akdeniz tarzı beslenme, Fast 800 felsefesinin kalbinde yer alıyor.

Yazarlar