Geri Dön

Yılbaşı sofrasına denizden gelen lezzet

Deniz mahsülleri bakımından zengin bir yılbaşı sofrası hazırlamayı planlıyorsanız...

Yılbaşı sofrasına denizden gelen lezzet

Deniz mahsülleri bakımından zengin bir yılbaşı sofrası hazırlamayı planlıyorsanız, Hilton Worldwide Üst Sınıf Otellerinden SorumluTürkiye Bölge Şefi Andreas Scheuregger’in tarifleri tam size göre...

Haberin Devamı

Tava Morina Balığı

Malzemeler (4 kişilik)

* 2 kg. morina fileto* 4 adet enginar* 1 kg. kum midyesi* 1 kg. patates* 200 gr. ıspanak * 200 gr. sucuk
* 2 adet limon* 4 adet yumurta* 100 gr. un* 20 gr. nişasta* 250 ml. zeytinyağı* 100 ml. beyaz şarap
* 100 ml. krema* 1 adet soğan* 1 baş sarımsak* 1 adet kereviz * 1 gr. safran
* Tuz, biber, muskat

Hazırlanışı: Morina balığını, tavada altı ve üstü iyice kızaracak şekilde pişirin. Patatesleri haşlayın, püre haline getirin.
Yumurtaların sarısını, unu, nişastayı, tuzu, biberi ve muskatı karıştırın. Karışımı, küçük parçalar halinde suda haşlayın.
Ispanak ve enginarı tavada soteleyin. Kum midyesi, kereviz ve soğanı da soteleyerek beyaz şarap ilave edin. 10 dakika kadar pişirmeye devam edin. Sucukları küp şeklinde doğrayın. Tavada hafifçe kızartın. Daha sonra gnocchi, ıspanak ve enginarı servis tabağına alın. Morina balığını üzerine koyun, kum midyeleri servis tabağına dizin ve üzerinde sucuk yağı gezdirip servis edin.

Haberin Devamı

Fırınlanmış deniz tarağı

Malzemeler (4 kişilik)

* 320 gr. deniz tarağı* 200 gr. körpe ıspanak* 200 gr. yumurta mantarı* 50 gr. kaz ciğeri (sos için) * 1 adet domates
* 8 dal frenk soğanı* 50 gr. tereyağı* 30 gr. krema* Tuz, karabiber

Hazırlanışı: Yumurta mantarını ve ıspanağı soteleyin. Tarağı ısınmış tavada hızlıca alt-üst pişirin. Daha önceden küçük, derin bir tavaya kremayı koyun ve 2 dakika pişirip ateşi kısın. Tereyağını ekleyin. Kabukları soyulmuş küp şeklinde doğranmış domatesleri sosa katın. Frenk soğanını ince ince doğrayıp ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edin. Sotelenmiş mantar ve ıspanakların üzerine tarağı dizip, sosu ekleyerek servis edin.

Karamelize edilmiş kestane ve çikolatalı terin

Malzemeler (10 kişilik)

* 10 adet armut* 1 kg. şeker* 1 şişe kırmızı şarap* 1 kg. bitter çikolata* 1 kg. şekersiz krema
* 1 kg. kestane şekeri* 10 adet yumurta* 400 gr. tereyağı* 2 adet çubuk tarçın* 5 adet tane karanfil
* 2 adet defne yaprağı

Hazırlanışı: Armutları soyup içlerini aldıktan sonra bütün halde su, 300 gr. şeker ve defne yaprağıyla kaynatarak haşlayın. Şarabı, tarçın ve karanfille beraber kaynatın. 200 gr. şeker, 5 adet yumurtayı karıştırın. Kaynayan şaraba tereyağını ekleyin. Daha sonra şarabı yumurta karışımına ilave ederek süzün ve dondurma makinasına alın. Kremayı kaynatın, erimiş çikolatayı ekleyin. Yumurta ve şekeri karıştırın, bütün malzemeyi birleştirip fırında pişirin.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber