B Harfiyle Başlayan Atasözleri Boynuz Kulağı Geçer

Boynuz Kulağı Geçer

28.11.2020 - 17:11 | Son Güncellenme:

Bir işe sonradan başlamak önce başlayanı geçemeyeceği anlamına gelmediğini anlatan atasözümüz "Boynuz kulağı geçer" olmaktadır. Bu atasözümüzün anlamı ve açıklamasını sizler için derledik.

Boynuz Kulağı Geçer

 Genellikle bir sonraki nesiller için sıklıkla kullanılan, boynuz kulağı geçer, atasözü başarının gelmesi için erken ya da geç başlamanın önemli olmadığını bizlere hatırlatmaktadır.

Haberin Devamı

 Boynuz Kulağı Geçer Atasözünün Tanımı Nedir?

 Bir konu ya da bir işte sonradan başlayanların, onlardan daha önce başlayanları geçebileceğini anlatan bir atasözümüz olmaktadır.

 Boynuz Kulağı Geçer Atasözünün Kısaca Açıklaması 

 Kulak hayvanlarda doğuştan var olmakla birlikte, boynuz ise belli bir yaşa geldikten sonra çıkmaktadır. Buna rağmen kısa bir süre sonra boynuzun boyu kulağın boyunu geçmektedir. Yani bu bize daha sonradan başlanılan bir işte de başarılı olunabileceğini göstermektedir. Burada önemli olan öğrenmeye ve başarmaya istekli olmaktır. Bu sayede ancak çıraklar ustalarını geçebilmektedir. 

 Diğer bir yandan "Boynuz kulağı geçer" atasözü sıklıkla bir sonraki nesiller için kullanılmaktadır. Çünkü gelen her nesil bir önce ki nesilden daha şanslı olmaktadır. Bu şans da elbette ki elde edilen imkanlardan kaynaklanmaktadır. Bu sebeple de her nesil kendilerinden sonra gelen nesli kendilerinden daha iyi ve daha başarılı bulmaktadır. Bu sebeple de bu atasözünden sık sık yararlanılmaktadır.