Ebeveyn Ödevlerini yapmayan çocuğa nasıl davranılmalı?

Ödevlerini yapmayan çocuğa nasıl davranılmalı?

06.05.2021 - 11:52 | Son Güncellenme:

Okulda eğlenmek ve arkadaşlarla vakit geçirmek çok güzel ama iş derslere ve ev ödevlerine gelince çocuğunuz çok sıkılıyor.

Ödevlerini yapmayan çocuğa nasıl davranılmalı

Yüklü ev ödevleri ve derslerden bunalan çocuğunuza ödev yaptırmak zorlaştı ve baş edemiyorsunuz. Bakalım uzmanlar bu konuda ne öneriyor?

Haberin Devamı

Uzmanlara göre ev ödevlerinin bilgi edinmek dışında sorumluluk duygusunu öğrenmesini ve başladığı işi bitirmenin önemini anlamasını sağlıyor. Yani öğrenme sürecini destekleyen ödevler çocuğunuza aynı zamanda günlük hayatında yardımcı olacak özellikler öğretiyor.

Ödev yapmayı sevdireceğim derken onu bıktırmamalısınız. Bunun için aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz.

1. Çok ödev verilmemeli

Çocuğunuzun öğretmeniyle bu konuda hem fikir olmanız çok önemli. Çocuğun boyunu aşan ve çok uzun saatler süren ev ödevleri onu daha başlamadan yıldırabilir.

2. Bırakın kendi yapsın ve hataları kalsın

Siz de hata yaparak doğruları öğrendiniz. O yüzden hata yapmasına izin verin.

3. Ödevleri siz yapmayın

Bu en büyük hatalardan biri. Çocuğun ödevlerini oturup siz yapıyorsanız artık siz öğrenci o veli olmuş demektir. Bu demek değil ki yardımcı olmayacaksınız. Ufak dokunuşlarda bulunabilirsiniz elbet. 

Haberin Devamı

4. Eve gelir gelmez ödevlerini yapmaya zorlamayın

Eve geldiğinde zaten yorulmuş olan çocuğunuza dinlenmesi ve biraz keyif yapması için zaman tanıyın. Ballı süt ve kurabiye eşliğinde sevdiği bir çizgi filmi izleyebilir ya da kitap okuyabilir. Sonrasında zaten görevini yerine getirecektir.