Çocuk ve Kültür & Sanat Bir müzisyen: İskender Paydaş

Bir müzisyen: İskender Paydaş

03.08.2021 - 09:53 | Son Güncellenme:

Bugüne kadar hep eski dönemlerde yaşamış, klasik müzik üreten müzisyenleri tanıttık. Şimdi biraz da günümüze gelelim ve İskender Paydaş’la tanışalım.

Bir müzisyen: İskender Paydaş

Kimlik Kartı:

Haberin Devamı

Doğum tarihi: 22 Temmuz 1967

Doğum yeri: İstanbul

 

Günümüzdeki birçok ünlü sanatçıyla çalışan İskender Paydaş; müzisyen, aranjör ve yapımcı olarak tanınıyormuş. “Aranjör nedir?” diye sorarsan; müzik eserlerinin melodisi, ritmi, armonisini ayarlayan kişilere verilen ad diyebiliriz.

Konumuza dönelim! İskender Paydaş sanatçı bir aileden geliyormuş. Babası Muhittin Paydaş da orkestra şefiymiş. Bu yüzden küçük yaştan itibaren müzikle birlikte büyümüş.

İlk enstrümanı davulmuş. Ondan sonra piyano ile tanışmış. 5 yaşında piyanı derslerine başlamış ve o yaşlarda 45’lik bir single çıkartmış. 9 yaşında İstanbul Devlet Konservatuvarı piyano bölümüne başlamış.

İlerleyen yıllarda arkadaşlarıyla birlikte rock grubu kurmuş. Şişli Koleji, Kabataş Erkek Lisesi’nde eğitim almış. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Latin Dili Edebiyatı, Antropoloji ve Felsefe bölümlerini bitirmiş.

Haberin Devamı

Ünlü müzik adamı Kayahan'ın orkestrasında klavye çalmaya başlamış ve ardından sayısız ünlü isimle çalışmış.

2000’li yıllarda kendi imzasını taşıyan şarkıları yeniden yorumladığı iki albüm çıkarmış. Sanatçı hala kendi stüdyolarında çalımlarına devam ediyormuş.