Çocuk ve Kültür & Sanat Bir müzisyen: Suna Kan kimdir?

Bir müzisyen: Suna Kan kimdir?

15.06.2021 - 11:19 | Son Güncellenme:

21 Ekim 1936 yılında Adana’da dünyaya gelen Suna Kan, şanslı bir çocukmuş. Çünkü yeteceği küçük yaşta fark edilmiş ve dünyaca tanınmış bir keman virtüözü olmuş. Şimdi, bu yetenekli ve değerli ismi yakından tanıyalım.

Bir müzisyen: Suna Kan kimdir

Yeteneği ile herkesi büyüleyen küçük çocuğun babası da değerli bir sanatçıymış. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Viyola sanatçısı olan Nuri Kan, beş yaşından itibaren kızına keman öğretmeye başlamış.

Haberin Devamı

Küçük yaşta yeteceği fark edilince "Harika Çocuk" olarak adlandırılan sanatçı, ilerleyen zamanlarda Ankara Devlet Konservatuvarı sınavlarını kazanmış. Okulda birçok değerli hocayla çalışmış ve kendini daha da geliştirmiş.

İlk resitalini 18 Nisan 1946 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı'nın konser salonunda verdikten sonra devlet bursuyla Roma’ya gitmiş. Okulunu birincilikte bitirdikten sonra birçok ödül kazandığı başarılarla dolu bir müzik hayatı olmuş.

Uzun yıllar Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nda solist ve baş kemancı olarak görev yapmış.

İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya, İsviçre, Belçika, Hollanda, İsveç, Norveç, Rusya, Çin, Japonya, Kanada, Amerika ve Güney Amerika gibi birçok ülkede konserler vermiş.

Haberin Devamı

2017 yılında sağlık sorunları nedeniyle müzik hayatını bitirdiğini belirten bir ifadede bulunmuş.