Dünya AB’den Atina’ya geri itme tepkisi

AB’den Atina’ya geri itme tepkisi

24.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Avrupa Komisyonu’nun İçişlerinden Sorumlu Üyesi Ylva Johansson, Yunanistan’a, ülkeye gelmeye çalışan sığınmacıların geri itilmesi durumuyla ilgili tepki gösterdi ve “(AB Komisyonu) Uygun şekilde resmi adımlar atmaya hazırdır” uyarısında bulundu.

AB’den Atina’ya geri itme tepkisi

Euronews Türkçe’nin haberine göre, Johansson, Twitter hesabından, ABD basınında 19 Mayıs’ta yayımlanan geri itme görüntüleriyle ilgili açıklama yaptı.

Haberin Devamı

“Bir yıl önce Yunan hükümetiyle bir araya geldim ve yasa dışı tehcirlere mahal olmadığını açıkça belirttim” diyen Johansson, görüntüler üzerine ilgili makamlarla tekrar temasa geçtiğini belirtti. Johansson, “Olayın bağımsız şekilde soruşturulması için Yunan makamlarına resmi talep gönderdik. Yeni bağımsız izleme mekanizmasına da dayalı olarak, Yunan makamlarınca uygun takibin yapılması gerekmektedir. (AB Komisyonu) Uygun şekilde resmi adımlar atmaya hazırdır” ifadelerini kullandı. Görüntülere göre, Midilli Adası’nda kadın ve çocukların da bulunduğu 12 sığınmacı, kar maskeleri takan kişilerce beyaz bir minibüsle uzak bir noktaya götürüldükten sonra bir şişme bota bindiriliyor. Bot daha sonra onları Yunan sahil güvenlik teknesine aktarıyor. Tekne, sığınmacıları Ege Denizi’nin ortasına bırakıyor.

Yazarlar