Dünya F-16'lar neden havalandı? Pilot uyurken bir aile yok oldu

F-16'lar neden havalandı? Pilot uyurken bir aile yok oldu

05.06.2023 - 11:22 | Son Güncellenme:

ABD'yi paniğe sürükleyen gizemli ses F-16'ların yüksek hızda seyrettiği zaman ortaya çıkan sonik patlama çıktı. F-16'ların havalanma nedeni ve olaydaki yeni detaylar ise dünyada ses getirdi.

F-16lar neden havalandı Pilot uyurken bir aile yok oldu

Amerika Birleşik Devletleri'nin başkenti Washington'da dün gizemli bir gelişme yaşandı. Eyalet ve çevresinde duyulan patlama sesi kafaları karıştırırken dünya basını da olayı hemen 'Wasghington'da patlama' başlığıyla manşete taşıdı. Twitter'da ise birçok kullanıcı patlama sonrası evlerinin sallandığı anları paylaşırken arka planda duyulan sese dikkat çekti.

Haberin Devamı

SESLERİN KAYNAĞI NE?

ABD Hava Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada ise söz konusu sesin bir patlama olmadığı, jet uçaklarından çıkan sonik patlamalar olduğu bildirildi.

Savunma Bakanlığı tarafından yapılan ayrı bir açıklamada ise iki F-16 savaş uçağının radyo yayınlarına yanıt vermeyen özel bir uçağı takip için havalandığı açıklandı.

F-16lar neden havalandı Pilot uyurken bir aile yok oldu

'PİLOT BAYGINDI'

Söz konusu özel uçak güneybatı Virginia'da yere çakıldı. ABD basınının kaynaklara dayandırdığı bilgilerde ise F-16 pilotlarının küçük uçağı süren kişiyi baygın olarak gördüğü kayıtlara geçti.

Dağlık araziye düşen uçak için hemen arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Polise göre, kurtarma ekipleri, Shenandoah Vadisi'ne düşen uçağı bulmak için saatlerce yürüdü. Kaza alanında ise 4 kişinin cansız bedeni bulundu.

Haberin Devamı

Uçağın neden tepki vermediği veya neden düştüğü henüz net değil. İngiliz basınında çıkan haberlere göre uçağın oto pilotta uçtuğu bildirildi.

F-16lar neden havalandı Pilot uyurken bir aile yok oldu

ŞİRKETİN SAHİBİNDEN AÇIKLAMA

Uçağın kayıtlı olduğu şirketin sahibi ise küçük uçakta kızı, torunu, dadısı ve pilot dahil olmak üzere 4 kişinin öldüğünü doğruladı.

Facebook üzerinden açıklamalarda bulunan şahıs, uçağın basınç kaybından dolayı düşmüş olabileceğini öne sürdü ve pilotun baygın gözükmesinin nedenini buna bağladı.

Acılı baba kızı ve torunun fotoğraflarını da paylaşıp 'Ailem gitti, kızım ve torunum' ifadesini kullandı.

F-16lar neden havalandı Pilot uyurken bir aile yok oldu