Dünya 'Kızıl İnek' hortladı! Mescid'i Aksa'yı yıkıp Üçüncü Tapınak kurmak istiyorlar

'Kızıl İnek' hortladı! Mescid'i Aksa'yı yıkıp Üçüncü Tapınak kurmak istiyorlar

10.04.2024 - 11:58 | Son Güncellenme:

Bir uçakla ABD'den geçtiğimiz yıl Ağustos ayında getirilen beş kızıl düve, Kudüs'teki Zeytin Dağı'nda kurban edilmek isteniyor. Perde arkasında ise, Mescid-i Aksa'nın Yahudilere açılması var. Newsweek 'Kutsal savaş: Kızıl inekler, Gazze ve dünyanın sonu' başlığını atarken, Binyamin Netanyahu'nun dolaşıma giren fotoğrafı radikal Yahudileri daha da kışkırttı.

Kızıl İnek hortladı Mescidi Aksayı yıkıp Üçüncü Tapınak kurmak istiyorlar

Savaşın başlamasına henüz iki ay varken ABD Teksas'tan havalanan bir uçak binlerce kilometre yol kat ettikten sonra inişe geçtiğinde, apronda resmi yetkililer bekliyordu. Uçaktaki beş kızıl inek bakanlık yetkilileri tarafından karşılandı ve konunun haberlere taşınması bile gerilimin tırmanmasına yetti. Hepsi kızıl renkli olan hayvanlar için yarım milyon dolar ödeyen kuruluş, Tapınak Enstitüsü'ydü.

Haberin Devamı

7 Ekim tarihinde savaşın başlamasıyla kızıl inek dosyası kısa süreliğine de olsa rafa kalksa da, Teksas'tan getirilen hayvanlardan birinin Nisan ayı içerisinde kurban edileceği dedikodusu yayıldı.

Bazı Yahudi mezhepleri, ‘kızıl ineğin’ ortaya çıkışıyla Mescid-i Aksa’nın yakında yıkılacağını ve Üçüncü Tapınak’ın inşa edileceğini savunuyor. Buna göre, 'tamamen kızıl, kusursuz, özürsüz, iki yaşını doldurmuş' düvenin işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Zeytin Dağı bölgesinde Mescid-i Aksa'ya bakan bir arazide kurban edilmesi gerekiyor.

Kızıl düvenin kurban edilmesini savunan radikal Tapınak Enstitüsü grubunun ana hedefi de, Mescid-i Aksa'nın avlusunda yer alan Kubbetu's Sahra'nın yerine 'Üçüncü Tapınak' inşa etmek. Bu kızıl ineklerin, Üçüncü Tapınak’ı kurma ayinlerine başlamak için Zeytin Dağı’nda törenle kurban edilerek etlerinin yakılacağı ve kanlarıyla bölgenin ‘arınacağı’na inanıyorlar.

Haberin Devamı

JERUSALEM POST: BİNLERCE VİDEO VAR

Kızıl İnek hortladı Mescidi Aksayı yıkıp Üçüncü Tapınak kurmak istiyorlar

Tapınak Enstitüsü'nün sattığı karpostallar.

Başını 1987 yılında kurulan Tapınak Enstitütüsü'nün çektiği 'kızıl düve' kampanyasının tüm Orta Doğu'ya dalga dalga yayılacak bir din savaşını alevlendirme ihtimali var.

Radikal Yahudilerin fantezisi son günlerde hem İsrail medyasında hem de uluslararası medyada yer buldu. Özellikle de, Gazze Şeridi'ni yakıp yıkan savaşın mimarı Başbakan Binyamin Netanyahu'nun kızıl inek fotoğrafının sosyal medyada dolaşıma girmesiyle.

'Kızıl Düve, Amalek ve Ulusların Tepkileri' başlığıyla bir yazı yayımlayan Jerusalem Post, Para Adumah olarak da bilinen Kızıl Düve'ye dair binlerce video ve makaleden birini görmeyenlerin muhtemelen bir mağarada yaşadığı esprisini yaptı. Herkesin kızıl inekler nedeniyle tedirgin olduğunu kaydeden makalenin yazarı Mark Fish, 'İnsanları bu kadar korkutan nedir?' sorusunu yöneltti.

Kızıl İnek hortladı Mescidi Aksayı yıkıp Üçüncü Tapınak kurmak istiyorlar

'SON SAVAŞ İRAN'LA OLACAK'

Gazze'deki savaşın başlamasıyla birlikte binlerce videonun internette dolmaşıma girdiğini hatırlatan yazı, Yahudiler dışında bütün dünyanın kırmızı düveyle meşgul olduğu yorumunu yaptı. Hamas sözcüsünün bile konudan bahsettiğini belirten Fish, Tevrat'taki ayetlere dayanarak aslında Amalek'in (Yahudilerin baş düşmanı) Almanlar yerine Persler olduğunu savundu ve İsrail'in son savaşını İran'la yapacağını yazdı.

Haberin Devamı

'MÜSLÜMANLAR SONSUZA KADAR MAHKUM OLACAK'

Kırmızı Düve'nin kurban edilmesinden Müslümanların çok korktuğunu savunan yazı, Tapınak Dağı'na Yahudilerin girişiyle Müslümanların sonsuza kadar mahkum olacaklarını ileri sürdü. Mark Fish, daha da ileri gidip Hamas'ın 7 Ekim baskınını Kızıl Düve'nin kurban edilmesini engellemek için gerçekleştirdiğini ve bu yüzden de baskının adının 'Aksa Tufanı' olduğunu iddia etti. Yazı, halihazırda Gazze'de süren savaşın tamamıyla Tapınak Dağı'yla ilgili olduğunu ileri sürdü.

Kızıl İnek hortladı Mescidi Aksayı yıkıp Üçüncü Tapınak kurmak istiyorlar

NEWSWEEK: DÜNYANIN SONU

Amerikan Newsweek dergisi ise 'Kutsal savaş: Kızıl inekler, Gazze ve dünyanın sonu' başlığıyla bir haber yayımladı, Kudüs'teki tepeyi dünyanın en kutsal ve ateşli bir şekilde tartışılan yeri olarak tanımladı. Harem-üş Şerif'teki eski bir tapınağı yeniden inşa etmek isteyen radikal Yahudilerin Evanjelik Hristiyanlar tarafından desteklendiğini kaydeden Newsweek, gelişmenin yalnızca Müslümanlar arasında dehşet uyandırmadığını birçok Yahudi'nin yanı sıra Orta Doğu'da barış isteyenlerin de tepkisini çektiğini yazdı.

Haberin Devamı

Teksas'tan Ben Gurion havalimanına inen uçağın taşıdığı kızıl hayvanların hahamlık onaylı olduğunu hatırlatan Newsweek, Kubbet-üs Sahra'nın yerine yapılmak istenen tapınağın mimari planının bile hazır olduğunu aktardı.

Gazze'deki işgale asker olarak katılan oğlu öldürülen Marina Sokol'un Kubbet-üs Sahra'nın önünde "Sürdürdüğümüz savaş, Tapınak Tepesi için bir savaş" dediğini de aktaran Newsweek, 36 dönümlük kutsal mekanın sıklıkla Yahudiler ve Müslümanların çatışmasına sahne olduğunu da ekledi.

İsrail'in kısıtlamalarına rağmen bu sabah on binlerce Filistinli Mescid-i Aksa'ya gelip Bayram namazını kıldı.