Yaşam Sapkın tarikatın 'ölümsüz bebek' yalanı! 'Hayatı boyunca 2 kelimeyi duymayacak'

Sapkın tarikatın 'ölümsüz bebek' yalanı! 'Hayatı boyunca 2 kelimeyi duymayacak'

13.11.2023 - 15:20 | Son Güncellenme:

Masum bir bebeğin ölümsüzlük arayışına alet edilmesi beraberinde tuhaf ritüelleri olan sapkın bir tarikatın varlığını da gözler önüne serdi. İşte hayatı boyunca 2 kelimeyi duymazsa sonsuza dek yaşayacağı söylenen küçük kızın başına gelenler.

Sapkın tarikatın ölümsüz bebek yalanı Hayatı boyunca 2 kelimeyi duymayacak

Derleyen: Fazilet Şenol / Milliyet.com.tr - ABD'nin Kuzey Dakota eyaletinde 1896'da gözlerini açtı, yetişkinlik döneminde ülke tarihinin en karanlık ve tehlikeli tarikatlarından birinin liderliğini yaptı. James Bernard Schafer adındaki bu gizemli adamın kurduğu tarikat, adeta bilim kurgu filmlerinden fırlamış gibiydi. Toplumsal denemelerin gerçekleştiği topluluk, herkes üzerinde derin etkiler bıraktı. Hayatı boyunca metafizikle uğraşan Schafer, soyut kavramlar etrafında dönen bir felsefe dalı olan metafizik denildiğinde akla gelen isimlerden birine dönüştü. Bugün dahi gizemini koruyan bazı soru işaretlerine sahip olan tarikatın hikâyesi ise hem şaşırtıcı hem de ürkütücü.

Haberin Devamı

Sapkın tarikatın ölümsüz bebek yalanı Hayatı boyunca 2 kelimeyi duymayacak
Usta Metafizikçilerin Kraliyet Kardeşliği, Gül Haç mührü gibi diğer kaynaklardan birçok okült imgeyi ödünç aldı.

Schafer'ın metafizikle ilgisi daha karanlık bir tarafını gizlemesine engel olamadı. O aynı zamanda 1930'lara kadar binlerce takipçi toplayan Kraliyet Metafizik Ustaları Kardeşliği'nin kurucusuydu. Kraliyet Metafizik Ustaları Kardeşliği, döneminin en tuhaf ve çarpık tarikatlarından biriydi. Grup, Hristiyan Bilimi, Hristiyanlık, Süperzihin Bilimi ve inanç iyileştirmesi gibi farklı inançları bir araya getiren bir teolojik topluluktu.

Grubun inançları arasında et, kahve, sigara, alkol ve baharatların zararlı olduğuna dair bir inanç vardı. Üyeler, her hafta 'elçi' olarak adlandırdıkları Schafer tarafından verilen vejetaryen beslenme listesiyle beslenirdi. Üstelik elçi, zihin okuma yeteneğine sahip olduğunu ve herhangi bir hastalığı iyileştirebileceğini iddia ediyordu.

Haberin Devamı

'POZİTİF DÜŞÜNCE HER SORUNU YENER'

Tarikat buna ek olarak tüm hastalıkların hem zihinsel hem de fiziksel olarak hatta ölümün bile 'yıkıcı düşünce' tarafından kaynaklandığına inanıyordu. Pozitif düşüncelerin, yaşamın her sorununu çözebileceğine sıkı sıkıya inanıyorlardı. Üstelik bu tuhaf tarikat, üyelerinden 'sevgi teklifleri' adı verilen aidatlar ödemelerini istiyordu. Bu aidatlar bugünkü değeriyle 4 bin doları (yaklaşık 100 bin lira) aşan, aylık 250 dolarlık ödemelerdi. Schafer, 1920'lerde tarikatını kurmadan önce tamamen fakirdi ve bu yüksek aidatlar, Schafer'ın cebine büyük miktarda para getirdi.

Grubun lideri, tüm bağışların 'Sınırsız Zihin'in Bitmez Bankası' adına verilen sertifika veya çekle onaylandığını söylüyordu. Bu, Schafer'ın tarikat üzerindeki gücünü ve kontrolünü daha da artırıyordu ve 1930 yılına gelindiğinde tarikatın neredeyse 10 bin üyesi vardı.

Sapkın tarikatın ölümsüz bebek yalanı Hayatı boyunca 2 kelimeyi duymayacak

'ÖLÜMSÜZ BEBEK' HAYALİ

Kraliyet Metafizik Ustaları Kardeşliği'nin en çarpıcı ve bilim kurgu benzeri hikâyesi tam olarak 1939'da başladı. Grup, bir ölümsüz bebek yetiştirmeyi amaçlıyordu. Bu fikir herkes için tuhaf ve saçma olsa da tarikat üyeleri için bir amaçtı. Tarikat, bebek Jean Gauntt'ı geleceğin ölümsüz lideri olarak seçmişti. Gauntt'un annesi, Catherine Gauntt, küçük kızını büyütmek için yeterince zengin olamayacağını düşünüyordu ve Schafer'a onu büyütme izni verdi.

Catherine Gauntt, Schafer'ın tarikatının bir üyesi değildi ve kızını rastgele bir adama vermek gibi görünen bir karar almıştı. Kraliyet Metafizik Ustaları Kardeşliği, Jean'ı yasal olarak evlat edinmedi ancak onu Long Island'daki büyük bir malikaneye götürdü. 110 odalı 'Peace Heaven' (Barış Cenneti) olarak adlandırdığı eski bir malikanede çalışmalarına başlayabilirlerdi. Tarikatın tüm üyeleri, üç aylık bebeğin hayatının üzerinde tam olarak kontrol sahibiydi.

Kraliyet Metafizik Ustaları Kardeşliği ve Schafer, Jean'ı ölümsüz yapmak için belirli bir şekilde büyütmeyi amaçladılar. Bebek, çocuk bakıcısı tarafından, tarikat üyeleriyle birlikte gözleniyordu. Çocuğun ölümsüzlüğü, onun varlığında ölüm veya hastalıktan hiç bahsedilmemesi sayesinde gerçekleşecekti. Bu iki kelimeyi hayatı boyunca duyamayacaktı, 'kötü veya yıkıcı' düşünceye maruz bırakılmayacaktı ve varlığı boyunca yalnızca nazik sözler kullanılacaktı.

Haberin Devamı

ŞÜPHELENMEYE BAŞLADI

Bunlar olurken Bebek Jean büyüdükçe alkolleri, tütünü, kahveyi, baharatları, çayı, hardalı ve sirkeyi öğrenecekti ancak bunları asla tüketmeyecekti. 'Sonsuzluk Diyeti' adını verdikleri beslenme düzeninin yanı sıra üyelere, çocuğa Kraliyet Usta Metafizikçiler Kardeşliği'nin inançlarını ve felsefesini öğretmeleri talimatı verildi. O, Schafer'in ölümsüzlüğe dair en güçlü inançlarından birinin yaşayan vücut bulmuş hali olacaktı. Ölümsüz bir varlık olarak görülüyordu ve Schafer'ın ölümsüzlük hakkındaki en güçlü inançlarından birinin yaşayan bir tezahürü olacaktı.

Haberin Devamı

Sapkın tarikatın ölümsüz bebek yalanı Hayatı boyunca 2 kelimeyi duymayacak

Ancak ölümsüz bir bebek yaratma denemesi sadece 15 ay sürdü ve sonra Jean, ailesine geri verildi. Jean'ın annesi Catherine Gauntt, Schafer'ın ne yaptığı hakkında endişelenmeye başlamış ve tarikatın ne yapıyor olduğunu sorgulamıştı. Grubun lideri, Catherine Gauntt'ın adını çamur atarak ve onu çocuğunu terk eden kötü bir anne olarak tanımlayarak gazetecilere söyledi. Böylece Jean Bebek, tarikat malikanesinin dışına çıktı ve normal bir çocukluk yaşamına doğru adım attı.

GİZEMLİ BİR HİKÂYE OLARAK KALDI

Bütün bu olanlar Kraliyet Metafizik Ustaları Kardeşliği'nin çöküşünü işaret ediyordu. Schafer, hırsızlık suçlamalarıyla dava edildi ve 5 yıl boyunca hapis yattı. Tarikat zaman içinde çöktü ve çöküşü sonrasında Schafer eğitim merkezi açarak öğrencilere metafizik fikirlerini öğretti. 1955 yılında Schafer ve eşi, kızlarının bulunduğu arabada karbonmonoksit gazı zehirlenmesi sonucu ölü olarak bulundu. Hayata veda etmeden önce kaleme aldığı mektupları, kızlarının babalarının çalışmalarını nasıl sürdürmesi gerektiği konusunda ayrıntılı talimatlar içeriyordu. Mektup, ürkütücü bir şekilde Schafers'ın başka bir çıkış yolu olmadığını söylüyordu.

2002 yılında Bebek Jean'in hayatta olduğu ve kendi ailesiyle iyi bir şekilde yaşadığı bildirildi. Ancak Jean, 'Ölümsüz Bebek' olarak Kraliyet Metafizik Ustaları Kardeşliği'nin geçmişi hakkında konuşmaktan kaçınıyordu. Bu unutulmuş tarikat ve ölümsüz bebek deneyi, ABD tarihindeki tuhaf ve gizemli bir hikâye olarak kalmaya devam ediyor.

Yazarlar