Dünya Epstein davasındaki fuhuş listesi açıklandı: Konuşursam biterler

Epstein davasındaki fuhuş listesi açıklandı: Konuşursam biterler

05.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fuhuş ağı kuran Epstein davasında adı geçenlerin listesi açıklandı. Sanığın, listedeki Clinton ile Trump hakkında “Sırlarını açıklarsam seçim iptal olur” dediği öne sürüldü.

Epstein davasındaki fuhuş listesi açıklandı: Konuşursam biterler

ABD’de finansçı Jeffrey Epstein (66) fuhuş ağı kurup, 18 yaşından küçük kızları kullanmak suçundan yattığı cezaevinde 2019’da intihar etti. Epstein ile ilişkileri nedeniyle davada adı geçenlerin bir kısmı önceki gün mahkemece açıklandı. Adı açıklananlar arasında ABD’nin eski başkanları Bill Clinton ile Donald Trump; İngiliz Prens Andrew, İsrail’in eski başbakanı Ehud Barak, 2018’de ölen fizikçi Stephen Hawking, 2009’da ölen şarkıcı Michael Jackson, yönetmen George Lucas, sinemadan Leonardo DiCaprio, Cameron Diaz, Cate Blanchett ve sihirbaz David Copperfield da var.

Haberin Devamı

Epstein davasındaki fuhuş listesi açıklandı: Konuşursam biterler

Epstein’in kardeşi Mark Epstein listeyle ilgili “Abim bana 2016’da Clinton ile Trump hakkında bildiklerini açıklarsa, bu iki ismin siyasi kariyerlerinin biteceğini, o yılki başkanlık seçiminin iptal edilebileceğini söylemişti” dedi.

2016’daki seçime Clinton’ın eşi Hillary Clinton, Demokrat Parti’den katılmıştı. Trump ise Cumhuriyetçi Parti’den seçimi kazanarak başkan olmuştu. Davada adı geçen 200 kişiden erkekler John Doe, kadınlar Jane Doe diye anılıyordu. 50 kez adı geçen Clinton “John Doe 36”ydı.

Davada adı geçenlere henüz bir suçlama yöneltilmedi. Mağdur kadınlardan Johanna Sjoberg ifadesinde, Clinton’ın genç kızları sevdiğini söylemiş. Öte yandan Prens Andrew daha önce kendisine istismar davası açan Epstein mağduru Virginia Giuffre ile para karşılığı anlaşmıştı. Epstein’in suç ortağı Ghislaine Maxwell ise halen cezaevinde.