Dünya Gazze'deki İsrail saldırılarında ölü sayısı artıyor!

Gazze'deki İsrail saldırılarında ölü sayısı artıyor!

07.08.2022 - 20:40 | Son Güncellenme:

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında can kaybının 41’e yükseldiğini açıkladı. İsrail'in "Şafak Vakti" operasyonu ismini verdiği saldırılarla ilgili Al Jazeera televizyonu, Mısır arabuluculuğunda taraflar arasında ateşkesin sağlandığını duyurdu.

Gazzedeki İsrail saldırılarında ölü sayısı artıyor

İsrail, Gazze Şeridi'ndeki saldırılarını üçüncü gününde de sürerken, umutla beklenen haber geldi. AFP'de yer alan son dakika gelişmesine göre, Gazze için ateşkes sağlandı.

Haberin Devamı

İSRAİL ATEŞKESİ KABUL ETTİ

Mısır'ın iki taraf arasında arabuluculuk yaptığı biliniyordu. Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan Mısırlı bir güvenlik kaynağı, İsrail'in Gazze'de ateşkesi kabul ettiğini söyledi.

İSRAİL SİVİLLERİ VURDU

Sivil yerleşim yerlerini de hedef alan İsrail, Jabalya kentinde bulunan Abu Jasser ailesine ait evi vurdu. Savaş uçaklarının bombaladığı evde 2 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi de yaralandı. Olay yerine gelen çok sayıda sivil savunma ekibi, yaralı 8 kişiyi ambulanslarla Al-Shifa Hastanesine sevk etti.

Gazzedeki İsrail saldırılarında ölü sayısı artıyor

İsrail, Gazze Şeridi'ndeki saldırılarını 3'ncü gününde de sürdürüyor. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarda can kaybının 41’e yükseldiği aktarılarak, hayatını kaybedenler arasında 15 çocuk, 4 kadın bulunduğu ifade edildi. Bakanlık ayrıca, saldırılarda 311 kişinin yaralandığını aktardı.

Gazzedeki İsrail saldırılarında ölü sayısı artıyor

Haberin Devamı

 TEL AVİV'DE SİREN SESLERİ YÜKSELDİ

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de siren sesleri yükselmeye başladı. Gazze'den atılan roketler, İsrail'in Demir Kubbe hava savunma sistemleri tarafından imha edilirken, başkentte yükselen siren seslerinin ardından Filistinli vatandaşların kutlama yaptığı görüldü. Bölgede can kaybı ve yaralı olmadığı bildirilirken, İsrail İç Cephe Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail vatandaşlarına güvenli yerde kalmaları çağrısı yapılarak, İsrail'in operasyonlarının henüz tamamlanmadığı bildirildi.

İSLAMİ CİHAT ÖRGÜTÜ'NÜN LİDERİ ÖLDÜRÜLDÜ

İslami Cihat Örgütü'nün askeri kolu olarak bilinen Kudüs Tugayları, hayatını kaybedenler arasında örgütün en önde gelen liderlerinden biri olan Halid Mansur'un da olduğunu bildirdi. Bir İsrailli yetkili, Cuma gününden bu yana Gazze'den 600 kadar roket ve havan mermisi atıldığını söyledi.

Gazzedeki İsrail saldırılarında ölü sayısı artıyor

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Türkiye yaptığı açıklamayla İsrail saldırılarını kınadı. 3 gündür süren saldırılar ile ilgili Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

İsrail'in, 5 Ağustos günü Gazze’ye yönelik başlattığı ve çocuklar dahil çok sayıda sivilin hayatını kaybetmesine neden olan saldırılarına ilaveten, bugün İsrailli milletvekili Itamar Ben-Gvir ile fanatik Yahudi gruplar tarafından İsrail polisinin koruması altındaki Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlendiği öğrenilmiştir. İsrail’in halen devam etmekte olan sivillere yönelik saldırılarını ve Mescid-i Aksa’da ibadet girişimlerinde bulunulmasını şiddetle kınıyoruz. Harem-i Şerif ve Mescid-i Aksa'daki statükonun açık bir ihlalini teşkil eden sözkonusu tahrikkar eylemler, bölgedeki gerilimi daha da tırmandıracaktır. İsrail Hükümeti'ne, Harem-i Şerif'in statü ve maneviyatını hedef alan bu tür eylemlere izin verilmemesi yönündeki çağrımızı yineliyoruz.

Son şiddet olayları Mayıs 2021'de gerçekleşmiş; 200 Filistinli ve 10 İsrailli ölmüştü.

Haberin Devamı

"OPERASYON GEREKTİĞİ SÜRECE DEVAM EDECEK"

İsrail Başbakanı Yair Lapid ve İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, Şafak Vakti operasyonu olarak adlandırdıkları ve 3'üncü gününde devam eden Gazze Şeridi saldırıları hakkında geçtiğimiz saatlerde açıklamalarda bulunmuştu.

Gazzedeki İsrail saldırılarında ölü sayısı artıyor

İsrail Başbakanı Lapid sivillerin de hedef alındığı saldırılar hakkında, "Operasyon gerektiği sürece devam edecek" demiş, Refah bölgesinin hedef alındığı saldırıda İslami Cihat Örgütünün önde gelen isimlerinden Halid Mansur'un öldürülmesini "olağanüstü başarı" olarak nitelendirmişti. Lapid, "Hedef olmayanlara karşı zararı en aza indirmek için sorumlu şekilde hareket ediyoruz" dedi. İsrail güçlerinin Refah bölgesindeki bir binayı vurması sonucu aralarında 14 yaşında bir çocuğun da bulunduğu, 3'ü kadın toplam 8 kişinin cansız bedenine ulaşılmıştı.

Gazzedeki İsrail saldırılarında ölü sayısı artıyor

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz ise, "İsrail Savunma Kuvvetleri, İsrail Güvenlik Ajansı (Shin Bet) ve güvenlik güçleri, barışı yeniden sağlayıp, çocuklara yönelik tehdidi ortadan kaldırana kadar İslami Cihat Örgütü'ne karşı savaşmayı sürdürecek" açıklamasında bulunmuştu.