Dünya Hamas ve İsrail'den Gazze'deki hastanenin vurulmasına ilişkin açıklama

Hamas ve İsrail'den Gazze'deki hastanenin vurulmasına ilişkin açıklama

17.10.2023 - 22:30 | Son Güncellenme:

Gazze Şeridi’nde bulunan El Ahli Hastanesi vuruldu. Saldırıda çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. İsrail ve Hamas'tan olaya ilişkin ilk açıklama geldi.

İsrail, Gazze Şeridi’ne düzenlediği hava saldırılarında hastaneyi hedef aldı. Gazze’deki Baptist Hastanesi’nin (Al Ahli Arab Hastanesi) İsrail savaş uçakları tarafından bombalandığı belirtilerek, çok sayıda kişinin öldüğü ve yaralandığı aktarıldı.

Haberin Devamı

Filistin hükümetinin Gazze’deki Medya Ofisi Başkanı Salam Marouf yaptığı açıklamada, saldırılarda evleri yıkılan Filistinlilerin hastaneye sığındıklarını belirterek, binlerce yerinden edilmiş Filistinlinin bulunduğu sırada İsrail savaş uçaklarının hastaneyi vurduğunu ifade etti.

Marouf, İsrail’in savaş suçu işlediğini belirterek, “Saldırı nedeniyle Şifa Tıp Kompleksi'ne onlarca ölü ve yaralı getirildi” dedi.

EN AZ 500 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Ashraf Al-Qudra yaptığı açıklamada, İsrail tarafından Baptist Hastanesi'ne düzenlenen hava saldırısında en az 500 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Hamas ve İsrailden Gazzedeki hastanenin vurulmasına ilişkin açıklama

İSRAİL'DEN AÇIKLAMA

İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki Baptist Hastanesi'ne (Al Ahli Arab Hastanesi) düzenlendiği hava saldırısının ardından açıklama yapan İsrail ordusu sözcüsü Daniel Hagari, hastanenin bombalamasıyla ilgili detaylara sahip olmadıklarının belirterek, "Ayrıntıları alıp kamuoyunu bilgilendireceğiz. Bunun İsrail hava saldırısı olup olmadığını bilmiyorum” dedi.

Haberin Devamı

HAMAS'TAN AÇIKLAMA: YENİ BİR SOYKIRIM SUÇUDUR

Hamas tarafından yapılan açıklamada, "Gazze Şeridi'ndeki hastane katliamı bir soykırım suçudur. Yüzlerce kişinin ölümüne neden olan korkunç katliam soykırım suçudur. Uluslararası toplum ile Arap ve İslam ülkeleri sorumlulukları üstlenmeli. Abluka altında olan bölgelerde derhal şimdi müdahele edilmelidir." denildi.

İSRAİL MEDYASI: YANLIŞLIKLA VURULDU

CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk, "İsrail medyası hastanenin yanlışlıkla bombalandığını yazmaya başlamış. Bu gece zannediyorum ki Hamas'ın buraya çok yoğun atışları olacaktır." dedi.

CNN Türk'te Hande Fırat ile Gece görüşü programında gazeteciler son gelişmeleri değerlendirdi. Milliyet Gazetesi Yazarı Zafer Şahin, yaşananların savaş suçu olduğunu, eline ulaşan bilgilerden hayatını kaybedenlerin sayısının 650 civarında olduğunu söyledi. Zafer Şahin "Sen Gazze'ye uyarı gönderiyorsun, şu şu binaları boşalt diye. Koskoca hastaneyi yanlışlıkla vurdun öyle mi? Bu iğrenç bir savunma." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Hamas ve İsrailden Gazzedeki hastanenin vurulmasına ilişkin açıklama

FİLİSTİN'DE YAS İLAN EDİLDİ

Gazze Şeridi’nde hastaneye düzenlenen saldırının ardından Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, 3 günlük ulusal yas ilan etti.

GÜVENLİ DİYEREK EVLERİNİ TERK EDİP HASTANEYE SIĞINMIŞLARDI

Gazze Şeridi'nden Al Jazeera'ye konuşan tıp doktoru ve Gazze sakini Ziad Shehadah şunları söylüyor: “Olanlar korkunç çünkü bu insanların hepsi sivil. Evlerinden kaçtılar ve güvenli olduğuna inandıkları bir yere, uluslararası hukuka göre güvenli bir yer olan hastaneye ulaştılar.

“İnsanlar kendilerinin daha tehlikeli olduğunu düşünerek evlerini terk ediyor ve güvende olmak için okullarımıza, hastanelerimize taşınıyorlar. Ve bir dakika içinde hepsi hastanede öldürüldü.

Shehadah, "Şu anda ölü sayısı 500'ün üzerinde ama bu sayının 1000'in üzerine çıkacağına inanıyoruz. Bu bir katliamdır" diye ekledi.