Dünya Usame Bin Ladin'in oğlu yıllar geçse de unutamadı! 'Babamın kurbanlarından birisiyim'

Usame Bin Ladin'in oğlu yıllar geçse de unutamadı! 'Babamın kurbanlarından birisiyim'

02.12.2022 - 07:02 | Son Güncellenme:

Ömer Bin Ladin, 11 Eylül saldırılarının mimarı olan Usama Bin Ladin’in dördüncü oğlu olarak dünyaya geldi ve bir 'terör imparatorluğu'nun varisi olacak şekilde yetiştirildi. Küçük yaşta bu hayatın kendisi için doğru olmadığını fark eden Ömer, babasının yanından ayrılarak kendine yeni bir hayat kurmuş olsa da geçmişi peşini hiçbir zaman bırakmadı.

Usame Bin Ladinin oğlu yıllar geçse de unutamadı Babamın kurbanlarından birisiyim

Derleyen: Oğuzcan Atış / Milliyet.com.tr - Evde bulunan hizmetçilerden birisi yanına gelip babasının onun yanına çağırdığını söylediğinde olacaklardan habersiz şekilde bahçeye doğru yöneldi. Dışarıya çıktığında dikkatini ilk çeken şey babasının yanında bulunan adamların elindeki AK-47'ler oldu. Kısa süre sonra bahçeye çok sevdiği köpekleri getirildiğinde ise dünyası başına yıkıldı. Bir silahın canlılar üzerindeki etkisini, beslediği köpekler üzerinde yapılan testlerle öğrendi. Dünya tarihinin en büyük terör saldırılarından biri olan 11 Eylül saldırılarının mimarı olan Usama Bin Ladin’in çocuklarından birisi olan Ömer, çocukluk yıllarında yaşadığı yıkıcı ve sarsıcı olayların etkisini üzerinden hiçbir zaman atamadı ve “Ben babamın kurbanlarından birisiyim” diyerek yaşananların kendisinde bıraktığı etkileri tek tek anlattı.

Usame Bin Ladinin oğlu yıllar geçse de unutamadı Babamın kurbanlarından birisiyim

Haberin Devamı

Küçük yaşlardan itibaren kendisine silahlar hakkında sürekli bilgi verildiğini belirten ve bugün 41 yaşında olan Ömer Bin Ladin, babasının bazı adamlarının beslediği köpekleri silahları test etmek için kullandığını söyledi. Ömer Bin Ladin sözlerine şöyle devam etti:

"Onları gördüm. Silahlarını bana babamın bir arkadaşı tarafından hediye edilen köpeğim Bobby üzerinde denediler. Bunu yaparken beni umursamadılar ve bunun babamın emri olduğunu söylediler."

Hayatının büyük bölümünü sürekli hareket halinde geçirdiğini ifade eden Ömer Bin Ladin, “Çocukluğum gizlenerek ve bir yerden başka bir yere taşınarak geçti. Hiçbir zaman bir yere bağlanamadım” diyerek duygularını dile getirdi.

GENÇ YAŞTA BABASININ YANINDAN AYRILDI

Usama Bin Ladin’in ilk eşinden olan dördüncü oğlu Ömer Bin Ladin, 1981 yılında doğdu. Sovyetler Birliği’nin Afganistan’ı işgal etmesinin ardından başlayan direniş, çetin coğrafi koşullarıyla bilinen Afganistan’a büyük bir 'mücahit' göçü başlattı. El Kaide böyle bir atmosferde kuruldu. Usama Bin Ladin, 1992 yılında ABD karşıtı söylemleri sebebiyle Suudi Arabistan'dan sürülüp Sudan'a yerleşti. ABD'nin baskısı sebebiyle 1996'da buradan da ayrılarak Afganistan'da gitti ve El Kaide operasyonlarını yönetti. Ömer Bin Ladin bir müddet sonra babasından farklı bir yolda yürümeye karar verdi ve böyle bir hayatı daha fazla sürdüremediğini söyleyerek Usama Bin Ladin’in yanından ayrıldı.

Haberin Devamı

Günümüzde hayatını sanatçı olarak sürdürmeye devam eden Ömer Bin Ladin, zaman zaman Avrupa kentlerinde açtığı sergilerle gündeme gelmeye devam ediyor. Oğul Ladin, yaptığı tabloları 8 bin 500 sterlin (yaklaşık 190 bin lira) gibi fiyatlara satarak hayatını sürdürüyor. “Günden güne çok ünlü bir sanatçı oldum” şeklinde konuşan Ömer Bin Ladin, Afganistan geçmişinden sonra en çok dağlar üzerinde çalışmayı sevdiğini ifade ederek, “Dağlar bana dokunulmaz olduğumu hissettirip güven veriyor. Bu yüzden en çok onlarla çalışmayı seviyorum” diye konuştu.

Ömer Bin Ladin, 2006 yılında kendisinden 25 yaş büyük Jane Felix Browne ile evlendi. 51 yaşında olan ve daha önce 5 kez evlenen Browne, daha sonradan Müslüman oldu ve adını Zaina olarak değiştirdi. Günümüzde Fransa’nın kuzeyinde bulunan Normandiya bölgesinde yaşayan çift, İngiltere’ye yerleşmek için vize başvurusunun sonuçlarını bekliyor.

'BABAMA SÖYLEDİĞİMDE HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADI'

Henüz 15 yaşındayken babasının 'mirasını' sürdürmek için seçildiğini belirten Ömer Bin Ladin, “Babam hiçbir zaman benden El Kaide’ye katılmamı istemedi. Ancak işini devam ettirmek için beni seçtiğini söyledi” şeklinde konuştu. Ömer Bin Ladin, babasına bunu istemediğini söylediğini anlatırken, “Ona böyle bir hayata uygun olmadığımı söyledim. Bunu duyduğunda hayal kırıklığına uğradığını hissetim ifadelerini kullandı.

Usame Bin Ladinin oğlu yıllar geçse de unutamadı Babamın kurbanlarından birisiyim

Haberin Devamı

Babasının yaptıklarını doğru bulmadığını dile getiren Ömer Bin Ladin, 11 Eylül saldırılarından hemen önce babasıyla yollarını ayırdı. Ladin, “Tüm bunlar yaşanmadan önce babama hoşça kal dedim ve yanından ayrıldım. Yanından ayrıldığım için hiç mutsuz görünüyordu” dedi. Ömer Bin Ladin,  babası 2011 yılında Pakistan’da öldürülene kadar geçen sürede babasıyla hiçbir zaman görüşmedi.

'DENİZE ATILDIĞINA İNANMIYORUM'

Babasının ölümü hakkında konuşan Ömer Bin Ladin'in iddiaları da oldukça çarpıcı. "Ona ne yaptıklarını bilmiyorum" diyen Ladin, "Öldürülüp denize atıldığını açıkladılar ama ben buna inanmıyorum. Bence yetkililerin görmesi için onu ABD'ye götürdüler" yorumunda bulundu. Ömer Bin Ladin, babasını hâlâ sevip sevmediği hakkında yöneltilen soruya is “Ne olursa olsun aile her zaman ailedir” şeklinde cevap verdi. El Kaide’den ve babasından uzaklaşmasının ardından yeni bir hayata adım atacağına ve sorunları geride bırakacağına inandığını dile getiren Ömer Bin Ladin, bu durumun tahmin ettiği gibi gelişmediğini  ve 'Bin Ladin' adı sebebiyle insanların kendisine şu an bile ön yargılarla yaklaştığını söyledi.

Haberin Devamı

Hayatına devam etmek için ilaçlar alması gerektiğini belirten Ömer Bin Ladin, El Kaide ile çevrili olan bir çevrede geçen çocukluğu sebebiyle yaşadığı travmaların hayatını etkilediğini ve bu sorunlarıyla hâlâ mücadele ettiğini dile getirerek ekledi:

 "Tüm kötü anları unutmak için çabalıyorum. Bu çok zor bir şey. Her zaman acı çekiyorsunuz."