Ege Biz sizi çok sevdik

Biz sizi çok sevdik

30.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

.

Biz sizi çok sevdik

Başka hayatlara etki etmeyen bir hayat, önemsiz bir hayattır.

Haberin Devamı

Jackie Robinson

Ne kadar çok boşa tüketilen yaşam var. “Yaratıcı düşünce olmazsa insanın, toplumun, uygarlığın gelişmesinden söz edilemez. İnsan yaratıcı düşünceye dayanan davranışlarda yücelir. Başkalarını etkiler, uygarlığa ayak uydurur” diyor sevgili, değerli insan Prof. Dr. Özcan Köknel, “Zorlanan İnsan” isimli kült kitabının 444. sayfasında. Eğer düzenli okurum varsa bilir. Tekrarlarım çoğu kez. Ben yazın insanı değilim. Yaşadıklarımı ve de okuduklarımı birleştiriyor, bir şeyler üretme çabasına girişiyorum. Hayat ile spor dünyasının içinde en uzun süreli kaldığım alan futbol. Yönetici, hakem, teknik adam, gazeteci, spor yazarları çok tanığım oldu. İlişkilerim, arkadaşlıklarım, tuttuğum ve oynadığım takımlar... Zaman akıp geçti çok acelesi varmış gibi. Hiç bitmeyecek gibi kurguladığım toprak alandan (biz talihsizler çimde oynamadık) ‘Sizi şöyle alalım’ diyerek seyirci koltuğuna buyur ettiler 49 yıl önce.

Akıp tükeniyor zaman. Ve siz “Dur biraz da soluklan” diyemiyorsunuz. Sevgili Seyit Mehmet Özkan’ı İzmirsporlu bilirdim. Ama o Buca’da idi 15 yıl önce, sevgili Hüseyin Eroğlu ile birlikte. Uzun, renkli, coşkulu, tutkulu ve de başarılarla bezenmiş, ete kemiğe bürünmüş, gerçek, tutarlı bir hikaye onların birlikteliği. Ve Buca sonrası Altınordu... Orada da birlikte tam 10 yıl. Futboldaki inanç dünyamı altüst eden üst düzey bir hikayenin sıra dışı kahramanları. Onlardaki coşkulu, tutkulu eylemler, bir biçimde beni de içine aldı, Altınordulu yaptı. Hayatta hayal ettiğin yeri bulamayabilirsin ama hak ettiğin yeri bulursun. Ben de öyle duyumsuyordum. O muhteşem ikilinin yolculuğuna eşlik etmek bir tür heyecandı, gelişmeydi. Giderayak hiç de aklından geçirmediğin bir duruma gelmek. İzmirspor doğumlu ve hasta bir Altınordulu. Bana bu hastalığı aşılayan ikili ayrıldı şu günlerde. Üzüldüm ve de sevindim. Zamanı gelmişti. 1899-1961 yılları arasında yaşamış roman yazarı ve gazeteci Peyami Safa bir toplantıda insanların isteğinin, hayallerinin hayatlarında ne denli önemli olduğunu şöyle vurgular, “Kişinin istediği, kişiliğini ortaya koyar. “Nasıl?” diye sorduklarında ise şu karşılığı verir, “Ne istediğinizi söyleyin, ne olduğunuzu haber vereyim. Bir darı tanesi mi istiyorsunuz? Siz bir serçesiniz. Bir kuzu mu istiyorsunuz? Siz bir kurtsunuz. Bir zafer mi istiyorsunuz? Siz bir kahramansınız.”

Haberin Devamı

Sevgili Seyit Mehmet Özkan ile yoldaşı Hüseyin Eroğlu kahramandılar. Hep sevgiyle, saygıyla anılacaklar. Teşekkürler size güzel insanlar. Bize yaşattığınız coşkulu, heyecanlı, tutkulu zamanlar için. Esen kalın aydınlık günler.

Haberin Devamı

Bir kenara yazın, bulunsun

- Doğru kelimeler ve sarsılmaz bir dayanak noktası bulursanız, önce iç dünyanızı, sonra dış dünyanızı yerinden oynatabilirsiniz. Dünya söz üzerine kuruludur. (Arşimet)

- Hayatta yorum biçiminiz kadar seçeneğiniz oluşur. Hayat kalitenizi yorum şekliniz belirler. (Mümin Sekman)

- Düşünmek, ruhun kendi kendisiyle konuşmasıdır.       (Sokrates)

- Ben bir simyacıyım. Gözyaşlarımı gülmeceye çevirerek dünyaya sundum.    (Aziz Nesin)

Biz sizi çok sevdik