Eğitim 5 yıl sonra yuvaya döndü

5 yıl sonra yuvaya döndü

05.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı’nda (MEB) Bakan koltuğuna oturan Prof. Dr. Yusuf Tekin, aslında MEB’e çok uzak bir isim değil.

5 yıl sonra  yuvaya döndü

AYSEL BOZAN YILMAZ - 1994’te Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nü bitiren Tekin, akademik yaşamı boyunca bölüm başkanlığı, dekan yardımcılığı, üniversite senato üyeliği, fakülte ve enstitü yönetim kurulu üyeliği gibi idari görevlerde bulundu.

Haberin Devamı

29 Mayıs 2013’te Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı olan Yusuf Tekin, Nabi Avcı ile İsmet Yılmaz’ın Bakanlıkları döneminde görev aldı. Avcı döneminde, Eylül 2013’te ortaokuldan liseye geçişte Seviye Belirleme Sınavı (SBS) yerine Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı’na (TEOG) geçildiğinde Tekin, henüz birkaç aydır MEB’deydi. 2013-2014 eğitim öğretim yılından başlayarak uygulanan TEOG kapsamında 8’inci sınıfta, 6 temel ders için dönem içinde yapılan yazılılardan biri MEB tarafından merkezi olarak yapılıyordu. İlk yıl uygulamada yaşanan sıkıntılarla muhatap olan Yusuf Tekin, o dönem kısa sürede MEB’de varlığını hissettirdi.

5 yıl sonra  yuvaya döndü
Yusuf Tekin, 2013 ile 2018 yılları arasında Nabi Avcı ve İsmet Yılmaz’ın bakanlıkları döneminde müsteşarlık yaptı.

Haberin Devamı

Son müsteşardı

Yusuf Tekin, MEB Müsteşarlığı döneminde kaldırılan TEOG yerine getirilen Liseye Geçiş Sistemi (LGS) üzerinde de çalıştı ve bu sistemin mimarı olarak kabul edildi. Görev yaptığı dönemde MEB’de alınan kararlarda imzası olan Tekin, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçişle beraber müsteşarlık makamının kaldırılması sonrasında yeniden öğretim üyeliğine döndü. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nde profesör olan Tekin, 15 Eylül 2018’de Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörlüğü görevine başladı. Müsteşarlık görevi sona erdiği zamandan itibaren her kabine değişikliği haberinde olası bakanlar arasında adı geçen Tekin, 2018’te ayrıldığı MEB’e, Bakan olarak geri döndü.