Eğitim Diaspora Ne Demek? Coğrafyada Büyük Diaspora Ne Anlama Gelir?

Diaspora Ne Demek? Coğrafyada Büyük Diaspora Ne Anlama Gelir?

03.03.2021 - 14:42 | Son Güncellenme:

Diaspora kelime anlamı olarak kopuntu demektir. Bu kelime azınlıkların yaşadıkları yerden kopmaları anlamını ihtiva etmektedir. Uzun soluklu olarak bir ulusun ana vatanlarından kopmaları ve başka bir yerde yerleşmeleri anlamına gelmektedir. Bu kavram Antik Yunan döneminden gelen bir kavram olarak günümüze kadar devam etmiştir. O dönem için bir kentten çıkan ve başka bir yerde koloni kuran kişiler anlamına gelmekteydi. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Diaspora Ne Demek Coğrafyada Büyük Diaspora Ne Anlama Gelir

Diaspora kavramı çeşitli nedenlerle göç eden toplumları belirtmektedir. Burada göç nedenleri ekonomik nedenlerden siyasi nedenlere uzanan bir yelpaze oluşturur.

Haberin Devamı

Diaspora Ne Demek?

Diaspora toplumların yaşadıkları yerden koparak başka bir yere yerleşmeleri anlamına gelir. Bu kopmanın nedenleri ise siyasi nedenler, ekonomik nedenler olabilir. Ayrıca sömürgecilik, zulüm gibi nedenlerde kopma nedeni olabilir. Bazen bu ayrılma nedenleri zorlama nedenlerde olmayabilir. Yaşamın hızlı değişmesi insanların hareketlilik haline de yansımıştır.

Coğrafyada Büyük Diaspora Ne Anlama Gelir?

Günümüzde sanayileşme geliştikçe yaşam şekilleri de değişmektedir. Ekonomik tarzın değişimi insanların daha iyi yaşam kalitesi aramasına neden olmuştur. İnsanlar yaşadıkları yerlerden ayrılarak farklı ülkelere göç etmişlerdir. İnsanoğlu var oldukça diaspora kavramı da tartışılmaya devam edecektir. İnsanlık dünya üzerinde sürekli bir yerden başka bir yere göç eden yapıya sahiptir.