Eğitim Hindistan'da Kaç Adet Din Var? Hint Dinleri Nelerdir?

Hindistan'da Kaç Adet Din Var? Hint Dinleri Nelerdir?

23.03.2022 - 16:31 | Son Güncellenme:

Hindistan pek çok dine ev sahipliği yapıyor. Aralarında en fazla nüfusu ise, %80’i ile Hinduizm alıyor. Hinduizm, Hristiyanlık ve İslam dininden sonra dünyanın en yaygın inanılan 3. dinidir. Bazı gelenekler ve yöntemler bölgesel değişiklikler gösterebiliyor. Bangladeş ve Nepal'de yoğun bir Hindu nüfusuna sahip olan diğer ülkelerdir. Hindistan'da kaç adet din var sizler için derledik.

Hindistanda Kaç Adet Din Var Hint Dinleri Nelerdir

Hinduizm, dünyanın en eski dini olarak biliniyor. Hinduizm, aynı zamanda en az 5000 yıllık bir geçmişe sahip olması ile dikkat çekiyor. Hatta geçmişinin daha da eski bile olabileceği düşünülüyor.

Hindistan'da Kaç Adet Din Var?

Ülke nüfusunun yaklaşık olarak 1,3 milyar olduğu Hindistan'da kaç din olduğu pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Çin’den sonra nüfus bakımından dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi olarak biliniyor. Pek çok insanı bir arada barındıran Hindistan'da din sayısı da oldukça fazladır. Hindistan’da bulunan dinler birbirinden farklı ibadet şekillerine de sahiptir.

Geçmişte Müslümanların hakimiyetinde olan bu ülke, daha sonradan İngiliz sömürgesi, günümüzde ise Hinduların egemenliğine girmiştir. Bu karmaşık yapı sayesinde de Hindistan dinleri zamanla değişim göstermiştir. Dünya üzerinde farklı renkleri bir arada tutan, en fazla çeşitli dinin olduğu, pek çok dilin konuşulduğu ülkeler sıralamasında da ilk sırada yer alıyor. Farklılıkları nedeni ile farklı bir yapıya bürünen Hindistan, gezilip görülüp gereken çok farklı bir ülkedir.

Hint Dinleri Nelerdir?

Hindistan'da yaşayan en temel dinler ise şunlardır;

Haberin Devamı

Hinduizm: Hindistan'ın dini olarak da kabul edilen Hinduizm, Hindistan’da en yaygın bulunan inanıştır. Hinduizm, bir dinden çok gelenekler ve yaşayış şekilleri ile harmanlanan bir inanış şeklidir. Tek tanrılı bir din olmayan Hinduizm'e nüfusn çoğunluğu tarafından inanılan 3 büyük tanrısı da vardır. Bunlar ise; Şiva, Rama ve Vişnu’dur. Bunlar dışında farklı tanrılara olan bazı inançlar da söz konusudur. Tanrılara önem verdikleri kadar aynı zamanda uğruna bayramlar düzenledikleri ay, güneş, nehirler, maymunlar, dağlar ve ineklere de çok önem veriyor ve kutsal sayıyorlar.

İslam: Hindistan’da pek çok dinin bir arada yaşanması nedeni ile birbirlerinin inançlarına duyulan saygı en üst düzeydedir. Hindistan’da, Müslümanların en temel ibadetlerinden biri olan kurbanda, inek yerine başka hayvanlar kesiliyor.

Haberin Devamı

Sihizm / Sihklik: Sihler, Hindistan tarihinde askeri ve siyasi bakımdan çok önemli bir yere sahiptir. İslamiyet ve Hinduizm’in ortak bir paydası olduğu düşünülse de bu dine sahip olan kişiler Müslümanlığı ve Hinduizm reddederek öğretilerin direkt tanrıdan geldiğini savunurlar.

Hristiyanlık: Nüfusun yalnızca %2,3'lik bölümünün inandığı ve ülkenin en yaygın inanılan 3. dini olarak bulunuyor.

Budizm: Hinduizm’in bir kolu olarak bilinen Budizm, Asya’nın pek çok ülkesine yayılmıştır.